Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

TER BORCH - Wheelock jr. Arthur K. & Alison McNeil Kettering, Arie Waller, Marjorie E. Wieseman: - Gerard ter Borch

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: TER BORCH - Wheelock jr.  Arthur K. & Alison McNeil Kettering, Arie Waller, Marjorie E. Wieseman: - Gerard ter Borch
Schrijver: TER BORCH - Wheelock jr. Arthur K. & Alison McNeil Kettering, Arie Waller, Marjorie E. Wieseman:
Titel: Gerard ter Borch
ISBN:
Uitgever: Waanders
Bijzonderheid: Zwolle 2004, (24,9 x 27,5 cm), 228 pp. Dutch text, 130 ills. (80 in colour), clothbound/d-jacket.
Prijs: € 65,00
Meer info Gerard ter Borch (1617-1681), een tijdgenoot van Johannes Vermeer, was een van de belangrijkste schilders uit de zeventiende eeuw. Ter Borch’s schitterende, levendige werken waren niet alleen zeer gevarieerd in onderwerp, maar waren in zijn tijd ook ongeëvenaard in de weergave van de elegantie en gratie van welgestelde burgers, het glimmende oppervlak van satijn, de golvende patronen van doorschijnende kanten boorden en de subtiele interactie tussen de figuren in huiselijke taferelen. De genrestukken van Ter Borch zouden later duidelijk van invloed zijn op de schilderijen van Vermeer. Dit schitterende boek biedt een selectie van de meest voortreffelijke schilderijen uit het oeuvre van ter Borch: de opmerkelijke vroege schilderijen, de genrestukken waar hij het meeste faam mee verwierf en de kleine portretten waarmee hij tijdens zijn leven al zeer succesvol was. Deze uitgave brengt de artistieke ontwikkelingen van Ter Borch in kaart en geeft verklaringen voor de ‘moderne’ aspecten van zijn schilderijen en Ter Borch’s befaamde techniek voor het schilderen van satijn. De bijdragen komen van gerenommeerde kunsthistorici, gespecialiseerd in de Nederlandse zeventiende-eeuwse schilderkunst.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.