Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Scriptum Art Books.


 

Grootenboer, Hanneke & Esmee Postma & Linda Nochlin: - Op scherp. Fotorealisme nader bekeken. | In focus. A closer look at photorealism.

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Grootenboer, Hanneke & Esmee Postma & Linda Nochlin: - Op scherp. Fotorealisme nader bekeken. | In focus. A closer look at photorealism.
Schrijver: Grootenboer, Hanneke & Esmee Postma & Linda Nochlin:
Titel: Op scherp. Fotorealisme nader bekeken. | In focus. A closer look at photorealism.
ISBN:
Uitgever: WBooks
Bijzonderheid: 02 2024, (24,5 x 30,5 cm), 128 pp. Dutch / English, ca. 70 colour ills., hardcover.
Prijs: € 29,95
Meer info Eind jaren zestig ontstaat in Amerika een fascinerende kunststroming: fotorealisme. Jonge kunstenaars zetten zich af tegen de heersende mode van abstracte en conceptuele kunst. Tot in het kleinste detail leggen ze alledaagse voorwerpen en taferelen vast. Als bron voor hun enorme schilderijen gebruiken ze foto’s. Als een van de eersten maken zij zo de impact van beeldcultuur tot onderwerp van hun schilderkunst. Schilderijen van spiegelende etalageruiten, close-ups van glimmend gepoetste auto’s, neonreclames en typisch Amerikaanse interieurs. Schilderijen die zo gedetailleerd en levensecht zijn dat je bijna denkt dat het foto’s zijn. Maar welke verhalen gaan schuil achter deze verbazingwekkende werken? En hoe gaan hedendaagse kunstenaars om met die zo specifieke beeldtaal van deze kunststroming? In het boek Op scherp kijken we met een kritische blik naar fotorealisme. We breken de Amerikaanse canon van de witte,kunstenaars van de eerste generatie open en vullen deze aan met vrouwelijke, Afro-Amerikaanse, West- en Oost-Europese kunstenaars. Net als de fotorealisten van het eerste uur, gebruiken zij de fotorealistische stijl om hun visie op de wereld uit te dragen. Op scherp viert de schoonheid en het vakmanschap van fotorealisme.
Boek bekijken

Scriptum Art Books

zakelijk

Scriptum Art Books uit Den Haag

Logo Scriptum Art Books

Scriptum Art Books is een gespecialiseerde online kunstboekwinkel en uitgever. Scriptum Art Books is deelnemer aan een aantal kunstbeurzen zoals ondermeer TEFAF Maastricht, PAN Amsterdam, Art Breda, KunstRAI. Bezoeken is altijd mogelijk, maar graag op afspraak om teleurstelling of een dichte deur te voorkomen.
Verzendkosten die in rekening worden gebracht zijn de netto verzendkosten. Deze kunnen dus variëren afhankelijk van het gewicht en dikte van het pakket.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.