Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Tsjiess.


 

Letschert, J., Letschert-Grabbe, B. - Wat leraren willen! / over veranderingen in onderwijs van binnenuit

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Letschert, J., Letschert-Grabbe, B. - Wat leraren willen! / over veranderingen in onderwijs van binnenuit
Schrijver: Letschert, J., Letschert-Grabbe, B.
Titel: Wat leraren willen! / over veranderingen in onderwijs van binnenuit
ISBN: 9789023243816
Uitgever: Van Gorcum
Bijzonderheid: 2007, 200pp, in prima staat
Prijs: € 11,00
€ 3,85
Meer info NOG STEEDS ACTUEEL! Veel leraren hebben het over de zwaarte van hun beroep, over de toenemende verwachtingen van onderwijs vanuit de samenleving, en over de voortdurende verandering van hun beroep. Ze ervaren in hun dagelijkse praktijk niet altijd de inspiratie die ze geleid heeft tot hun beroepskeuze. Die inspiratie is het stimuleren van de natuurlijke en authentieke nieuwsgierigheid van kinderen, het benutten van hun belangstelling en motivatie en daardoor bijdragen aan de ontwikkeling van hun leerlingen.
'Wat leraren willen!' gaat over 'wat leraren willen' en hoe dat 'willen' wat dichter bij 'wat leraren kunnen, mogen en uiteindelijk doen' gebracht kan worden. Dit boek is een appèl aan leraren om wat vaker stil te staan bij wat hen beweegt en bij dat reflecteren niet te vergeten om ook regelmatig naar hun leerlingen te luisteren. Dit zou je kunnen scharen onder de basiscompetenties die elke leraar moet hebben, maar is dat wel zo vanzelfsprekend?
Het centrale thema in het boek is de betrokkenheid, het eigenaarschap en de verantwoordelijkheid van leraren bij de uitoefening van hun beroep. Enerzijds met betrekking tot leerlingen en ouders, anderzijds met betrekking tot de maatschappij. Het is vooral deze drie-eenheid die de kern van het onderwijs vormt.
Dit boek is uitermate geschikt als naslagwerk voor onderwijzend personeel, maar ook voor leraren in opleiding. Het boek is opgebouwd uit de resultaten van literatuurstudies over onderwijsveranderingen, uit interviews met leraren en leerlingen en uit gesprekken met mensen die ervaring hebben met onderwijs en onderwijsverandering.
'Wat leraren willen!' is de opbrengst van onderzoeksactiviteiten die zijn uitgevoerd in het lectoraat 'Implementatie van onderwijsinnovatie' dat in 2005, onder auspiciën van de HS Edith Stein in Hengelo, is ingesteld. De auteurs zijn als lector en als leden van de kenniskring verbonden aan het lectoraat.
Boek bekijken

Tsjiess uit Alkmaar

particulier

Logo Tsjiess

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.