Stel een vraag

Met het formulier hier onder kunt u contact op nemen met boekwinkel Wagons-Livres.


 

Pary, Juliette (1903-1950) - Mensen hebben haast

De vraag gaat over de volgende titel:

Afbeelding: Pary, Juliette (1903-1950) - Mensen hebben haast
Schrijver: Pary, Juliette (1903-1950)
Titel: Mensen hebben haast
ISBN:
Uitgever: nv De Arbeiderspers, Amsterdam
Bijzonderheid: 1936 - 1e druk - met originele stofomslag - 253p.
Prijs: € 13,50
Meer info Juliette Pary (pseudoniem voor Julia Gourfinkel) - Mensen hebben haast - vertaling van Johanna E. Kuiper - Amsterdam, nv De Arbeiderspers, 1936 - 1e druk - 253p. - Hardcover: linnen band met zwartbedrukte voorplatte en rug, met originele stofomslag - 16x21cm - Zeer goed exemplaar: schutbladen met verkleuring, stofomslag met kleine inscheuringen aan de randen.
* Juliette Pary (1903-1950) was een Joods-Frans-Russische geboren journalist, schrijver, vertaler en opvoederactivist. Geboren als Julia Gourfinkel in Odessa. Ze groeide op in een Haskalah-familie, die betrokken was bij de Joodse samenleving. Ze leerde talen en literatuur. Na de Russische Revolutie ging haar familie financieel achteruit. Ze verhuisde naar Parijs in navolging van haar zus, de schrijfster Nina Gourfinkel. In Parijs verving ze haar achternaam door Pary, als eerbetoon aan de stad. Ze begon te werken als vertaler en vertaalde detectiveromans van Agatha Christie. Gedurende de jaren 1928-1930 schreef ze in de opkomende krant Embassies and Consulates (Ambassades et Consulats) over de Franse diplomatie. Ze vertaalde Duitse romans van Stefan Zweig en Hermann Hesse. (Bron: Wikipedia)
* Vertaalster: Johanna Engelberta KUIPER (1896–1956) was een nederlandse , schrijfster, feministe, socialiste. Dochter van Abram Kornelis Kuiper, doopsgezind predikant.
* Omslagillustratie: Bernard Mohr (1910-1984) was een nederlandse kunstenaar,en illustrator.

Verzending (vraag tarifering) of afhaling mogelijk.
Boek bekijken

Wagons-Livres uit Sint-Truiden

particulier

Logo Wagons-Livres

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.