[Bilderdijk, Willem] - Poetry, 1794, Bilderdijk | De alleenheer

Schrijver:
Titel: Poetry, 1794, Bilderdijk | De alleenheersching, aan het volk van Denemarken. Leipzig, [z.n.], 1794.
Uitgever:
Bijzonderheden: [EN] Bilderdijk offered this poem in praise of the Danish people to Baron Herman Schubart, Denmark's envoy to the Republic, in 1793. This 1794 edition must therefore be a second edition. The poem was included in 1805 in "Vaderlandsche Oranjezucht,...
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 38,15
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
[NL] Bilderdijk bood dit lofdicht op het Deense volk in 1793 aan baron Herman Schubart aan, de toenmalige gezant van Denemarken in de Republiek. Deze uitgave van 1794 moet dus een tweede druk zijn. Het gedicht werd in 1805 opgenomen in 'Vaderlandsche Oranjezucht', dat volgens het impressum eveneens in Leipzig gedrukt zou zijn. Bosch gaat ervan uit dat alles wat vanaf 1789 van Bilderdijk verscheen met Leipzig op de titelpagina in Nederland is gedrukt. In zijn 'Verscheidenheden' laat Nicolaas Beets zien dat Bilderdijks eerste strofen van het gedicht een navolging zijn van Klopstocks ode 'Das Neue Jahrhundert' uit 1760.
Verder lezen

Arine van der Steur

zakelijk

Arine van der Steur uit Den Haag

Logo Arine van der Steur

Verzending doorgaans al de volgende dag, Niet goed? Geld terug. Zie ook onze webshop www.arinevandersteur.nl

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

[Bilderdijk, Willem] - Poetry, 1794, Bilderdijk | De alleenheersching, aan het volk van Denemarken. Leipzig, [z.n.], 1794.