Vuren, A.J. van - BD - De hoofdpersoon, brigadegeneraal Sjoerd

Schrijver:
Titel: BD - De hoofdpersoon, brigadegeneraal Sjoerd van Dalem, is begin vijftig. Hoewel hij het in in de militaire dienst tamelijk ver heeft gebracht, is hij teleurgesteld in zijn carrière. Ook zijn huwelijk is vastgelopen.
ISBN: 9789051795172
Taal: Nederlands
Uitgever: Gopher B.V., pb 660 pag. Ongelezen, rug goed.
Bijzonderheden: 2007, 1e druk
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
BD De hoofdpersoon, brigadegeneraal Sjoerd van Dalem, is begin vijftig. Hoewel hij het in in de militaire dienst tamelijk ver heeft gebracht, is hij teleurgesteld in zijn carrière. Ook zijn huwelijk is vastgelopen. Hij overweegt al zijn geluk te beproeven in de burgermaatschappij, wanneer hij plotseling militair attaché in Moskou kan worden. Het eerste deel van de roman speelt zich af in de Sovjet-Unie waar Gorbatsjov geen raad weet met het in zijn voegen krakende communistische systeem. Van Dalem reist veel en maakt van dichtbij mee hoe de Sovjetmaatschappij steeds verder ontreddert. Hij ontmoet een Tsjechische journaliste met wie hij een relatie begint.Van Dalem verlaat de Sovjet-Unie kort na de putsch van augustus 1991 die hij van nabij meemaakt. Hij wordt geplaatst bij een NAVO-staf in Duitsland. Zijn vrouw en hij raken steeds verder uit elkaar en zijgaan scheiden. Tegelijkertijd begint de romantische verhouding, met zijn Tsjechische vriendin te verbleken, hoewel zij nog gaan samenwonen. Tegen deze achtergrond ervaart Van Dalem het leven bij een NAVO-staf en de moeite die het kost om de NAVO te reorganiseren en een nieuwe bestemming te geven. Hij krigt ook te maken met de oorlog in Bosnië.Hij begint artikelen te schrijven voor Nederlandse kranten en komt daardoor in botsing met Minister van Defensie Relus ter Beek. Het tweede deel eindigt met de dienstverlating van Van Dalem.In het derde deel maakt Van Dalem de overgang naar het leven buiten de dienst. Hij wordt al gauw verliefd op Iris, een Nederlandse, zonder zijn relatie met zijn Tsjechische vriendin te verbreken. Samen met de Tsjechische begint hij een korte journalistieke loopbaan in Praag.Het leven in Praag en zijn relatie met de Tsjechische benauwen hem echter en hij wil meer van de wereld zien. Na een half jaar geeft hij zijn baan in Praag op en hij maakt lange reizen.De Tsjechische en hij groeien uit elkaar, maar Van Dalem kiest niet eenduidig voor Iris van wie hij werkelijk houdt. Na een mislukt huwelijk en een mislukte relatie vindt hij zichzelf ongeschikt voor vaste relaties. Een lange reis in Afrika opent hem de ogen en hij kiest uiteindelijk voor Iris met wie hij gelukkig wordt.De roman geeft veel inzicht in het militarie leven, de diplomatie, NAVO-staven, militaire planning en de journalistiek. De lezer wordt door grote delen van de Sovjet-Unie gevoerd en een keur van andere landen. En steeds speelt de romantiek een belang rijke rol.
Verder lezen

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Vuren, A.J. van - BD - De hoofdpersoon, brigadegeneraal Sjoerd van Dalem, is begin vijftig. Hoewel hij het in in de militaire dienst tamelijk ver heeft gebracht, is hij teleurgesteld in zijn carrière. Ook zijn huwelijk is vastgelopen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.