Marjolein Meijers,Lex Broere - Haven van Hitland ,van vaargeul

Schrijver:
Titel: Haven van Hitland ,van vaargeul tot woonhaven
ISBN: 9789078440154
Taal: Nederlands
Uitgever: Gelling Publishing
Bijzonderheden: 2008,192 pp,gebonden,afbeeldingen,nieuw
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Er is een prachtig boek verschenen met een verzameling verhalen die allen te maken hebben met Werkhaven Hitland. Aan het woord komen zowel huidige als voormalige bewoners van de woonschepen uit deze haven of van de huizen langs de dijk. Ze vertellen over hun schip of over hun huis, over zichzelf en over de buurt, over vroeger en over nu. De een emotioneel, de ander meer zakelijk, soms met een lach en soms met een traan. Vele mooie verhalen passeren de revue, en unaniem zijn de vertellers het er over eens dat dit haventje een unieke plek op deze aardbol was, is en moet blijven.

Het is een chique oblongformaat boek van 21 x 26 cm, genaaid gebonden in een linnen band. Het telt maar liefst 192 pagina’s en is gedrukt in duotone (twee kleuren) op mooi papier.

Werkhaven Hitland is ontstaan uit de normalisatie van de Hollandsche IJssel rond 1940, ontworpen door dezelfde geestelijke vader als van het Deltaplan. Sommige bochten in de kronkelige rivier waren bijna haaks en dus slecht bevaarbaar. De Werkhaven (een ‘dode arm’) is dus ontstaan na zo’n bochtafsnijding.

Lange tijd was het een echte werkhaven, waar Grint en Ballastmaatschappij ‘Van Haaften’ haar zand- en baggerschepen afmeerde (zie foto boven). In de jaren ’70 verdwenen de baggermolens uit de haven. Ir. S.J. Sipkema kocht de haven en maakte er de woonhaven van die het nu nog steeds is. Mede door de grote variëteit aan schepen en bewoners ontstond zo door de jaren heen het huidige pittoreske karakter.
Verder lezen

Snoek in Rotterdam

zakelijk

Snoek in Rotterdam uit Rotterdam

Logo Snoek in Rotterdam

Op Boekwinkeltjes is slechts een kleine selectie van onze boeken te vinden. Bent u op zoek naar een boek, laat het ons svp weten , dan kijken wij ,of het te leveren is.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marjolein Meijers,Lex Broere - Haven van Hitland ,van vaargeul tot woonhaven

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Snoek in Rotterdam

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Snoek in Rotterdam
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel Snoek Non-fictie
    Kamer van Koophandel nummer: 24397257
    NL815954256B01
    www.boekhandelsnoek.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Snoek in Rotterdam een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Snoek in Rotterdam vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Snoek in Rotterdam kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.