Wikkems Wim - De kunst van het Overleven

Schrijver:
Titel: De kunst van het Overleven
Taal: Nederlands
Uitgever: Sdu Den Haag
Bijzonderheden: Hardcover in goede staat
Prijs: € 17,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In De kunst van het overleven vertellen twaalf nieuwkomers over het Nederland dat ze aantroffen en het leven dat ze hier opgebouwd hebben. Hun even persoonlijke als veelzeggende verhalen kantelen het beeld over de Nederlandse geschiedenis tussen 1900 en 2000. Het zijn intieme doorkijkjes in het wisselvallige verloop van mensenlevens, waarin de loyaliteit aan meerdere vaderlanden regelmatig op de proef wordt gesteld. Op unieke wijze leggen deze levensverhalen de overlevingsdynamiek van nieuwkomers bloot.
Het boek opent met de flamboyante historie van de Belgische Jean Desmet, die begin 1900 met een bioscoop de kermissen begon af te reizen. Via Surinaamse (zwarte) modellen op de Rijksacademie komen we terecht bij het verborgen verhaal van de Indische journaliste Lilian Ducelle. De eeuw eindigt met de gedreven Algerijnse filmer Karim Traïdia en de Pakistaanse Naeeda Aurangzeb: een jonge moslimvrouw die vrijuit vertelt over de dilemma´s van haar emancipatiestrijd.
Wim Willems (1951) is werkzaam bij het Instituut voor Migratie en Etnische Studies (UvA) en verbonden aan het Centrum voor de Geschiedenis van Migranten. Hij publiceerde recentelijk De Uittocht uit Indië, 1945-1995 en (auto)biografische boeken als Stadskind. Kroniek van een naoorlogse jeugd en Mijn stad. Herinneringen van Hagenaars.

Recensie(s)

Dit boek bevat een aantal levensverhalen van immigranten uit verschillende culturen. Het is het derde deel uit de vijfdelige reeks 'Cultuur en migratie in Nederland', waarbij de geschiedenis van migranten laat zien hoe de Nederlandse cultuur de laatste honderd jaar is veranderd. Aan het woord komen bekend geworden Nederlanders zoals filmmaker Karim Traidia en journalist Milo Anstadt, verder een vergeten Belgische bioscoopexploitant, een Surinaams schildersmodel, twee broers uit een Italiaanse ijssalon etc. Ieder hoofstuk is voorzien van een aantal zwartwitfoto's en bronvermeldingen. Historici en journalisten van naam hebben een zeer toegankelijk en vlot leesbaar en afwisselend boek geschreven om een breed publiek te laten kennismaken met de persoonlijke dilemma's achter de grote immigratiestromen.
Verder lezen

Ab antiquarimaat

particulier

Ab antiquarimaat uit Amersfoort

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ab antiquarimaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ab antiquarimaat
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ab antiquarimaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ab antiquarimaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ab antiquarimaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.