Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Tolosa, Lluis - Barcelona, Gaudí en de Modernisten

Schrijver:
Titel: Barcelona, Gaudí en de Modernisten
ISBN: 9789057641992
Taal: Nederlands
Uitgever: Librero Nederland BV
Bijzonderheden: 2002, 80 pp. Gebonden, ingenaaid, met stofomslag. Fraaie kleurenfoto's
Prijs: € 4,25 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Nieuw, ongelezen. In Barcelona heeft de bouwstijl van het Modernisme op unieke wijze vorm gekregen. Daarom hebben stadsbestuur en gemeenteraad het plan opgevat een route uit te zetten langs de modernistische architectuurerfenis, met de bedoeling inwoners en bezoekers deze schitterende bouwwerken te laten ontdekken en leren waarderen. De route leidt langs vijftig gebouwen, waaronder privé-huizen, prestigieuze winkels, karakteristieke restaurants en musea. Vijftien ervan zijn geselecteerd voor deze gids.

Bij Jugendstil in Barcelona - aldaar modernismo genoemd - denkt men meteen aan Gaudí. Maar er hebben veel meer architecten gewerkt in deze stijl die een uitdrukking werd van het groeiend zelfbewustzijn en nationalisme van de Catalaanse bevolking. Alle bouwwerken vertonen die bizarre detailrijke vorm van de Jugendstil, al zijn de scheppingen van Gaudí het meest origineel en fantasierijk van allemaal.
Dit boek bevat een wandeling door de stad langs de fraaiste voorbeelden, waarvan 15 met foto's in kleur worden beschreven. De andere worden ook genoemd, niet uitgebreid maar wel met enige informatie. Een bijzonder aardig boek om mee te nemen op wandelingen door Barcelona. Maar ook de thuisblijver krijgt een erg aardige indruk van deze verrassende en charmante stad.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.