Janssen, Paul - De wonderlijke wereld van Axel Munthe

Schrijver:
Titel: De wonderlijke wereld van Axel Munthe
ISBN: 9789460681219
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Marmer
Bijzonderheden: 2013, 416pp, Paperback NIEUW
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een meeslepend verhaal over de arts Axel Munthe en zijn zoektocht naar de foto die bewijst dat veertiende-eeuwse Engelse boogschutters verschenen aan het front in de Eerste Wereldoorlog.
Tijdens zijn werk bij de Engelse geneeskundige troepen op de Noord-Franse slagvelden gedurende de Eerste Wereldoorlog hoort Munthe een fascinerend verhaal van een van zijn patiënten. Officier Sean Wildermore vertelt hem over een wonder in de augustusdagen van 1914. Veertiende-eeuwse Engelse boogschutters uit de slag bij Azincourt zouden de Engelsen te hulp zijn gekomen bij het plaatsje Mons. Wildermore stelt dat hij zelfs een foto heeft gemaakt met een Kodak (een vestpocket). Geïntrigeerd als Munthe is door het occulte laat dit verhaal hem niet meer los.
Munthe verliest de officier uit het oog en na de Eerste Wereldoorlog trekt hij zich terug in zijn villa op het Italiaanse eiland Capri. In 1938 bereikt hem echter het bericht dat Wildermore nog leeft en in Parijs is. De arts doet een ultieme poging hem op te sporen en de foto te bemachtigen. Een speurtocht door Parijs langs diverse plekken brengt hem naar een kennis van Wildermore. Van hem verneemt Munthe over een link tussen de vroegere Gouden Dageraad en de op handen zijnde volgende wereldoorlog, waarin ook Aleister Crowley een rol zou spelen.
Paul Janssen woont sinds 1974 in Amsterdam. Na zijn oriëntatie op de archeologie en filosofie richtte zijn belangstelling zich op de derde eeuw, de tijd waarin de filosoof Porphyrius zijn boeken tegen het christendom schreef. In 2004 leidde dat tot zijn schrijversdebuut Het Tolhuis. In 2006 schreef hij de Matthäus Passion (korte biografie bij een uitvoering door het King's College uit Cambridge).
Verder lezen

Westfrisius Boeken

particulier

Westfrisius Boeken uit Amsterdam

Gratis bezorging in Amsterdam, binnen een straal van ca. 5 km.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Janssen, Paul - De wonderlijke wereld van Axel Munthe

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Westfrisius Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Westfrisius Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Westfrisius Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Westfrisius Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Westfrisius Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.