HAELEMEERSCH, Albert-Fernand - Sam Francis remembering 1923-199

Schrijver:
Titel: Sam Francis remembering 1923-1994
ISBN: 9789073392151
Taal: Engels
Uitgever: Museum Jan van der Togt
Bijzonderheden: 2004, gebonden met stofomslag, 188pp, mooi exemplaar, oplage 1000 exemplaren
Prijs: € 45,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Sam Francis (San Mateo, 25 juni 1923 - Santa Monica, 4 november 1994) was een Amerikaanse schilder die pas na 1950 echt begon te schilderen, en door Clement Greenberg daarom ingedeeld wordt tot de schilders van na het abstract expressionisme. Na een ongeluk in militaire dienst tijdens oefeningen moest hij in een korset leven en was jaren bezig naar genezing te zoeken. Al tijdens de vele maanden (1944) dat hij moest liggen in het ziekenhuis schilderde hij in bed; naar eigen zeggen begon hij daarom ook te schilderen: om zich te helen. In 1947 startte hij het volgen van schilderlessen aan de universiteit van Californië, in Berkely.
Sam Francis voelde zich sterk verbonden met de Europese kunst, in tegenstelling tot de andere Amerikaanse abstract-expressionisten en verbleef van 1950 tot 1957 daartoe in Parijs. Met name de waterlelies van Monet, en de kunst van Matisse en Bonnard trokken hem sterk aan; alle drie coloristen. Sam Francis is zelf ook te typeren als een abstract colorist.
Al vanaf 1950 praktiseerde hij een manier van schilderen waarmee hij het gehele doek of papier beschilderde en besproeide met vaak felle kleurspatten of streken. Hij benaderde kleur vanuit een meditatief en spiritueel oogpunt. De witruimte tussen de spatten en vlekken was voor hem van groot belang. In latere jaren zou hij vaak het Oosten bezoeken, o.a. Japan. Het Museum Jan van der Togt in Amstelveen bezit toevallig een grote en gevarieerde collectie werk van hem, aangekocht door de voormalig eigenaar van de Tomadofabrieken en overgedaan aan het museum. In Brussel is zijn werk te vinden op het plafond van de inkomhal van de Koninklijke Muntschouwburg. De kleurenrijkdom ervan contrasteert met de zwart-witte marmervloer van Sol LeWitt uit dezelfde renovatiecampagne (1984-86).
Verder lezen

Boekhandel Bloks uit Zwolle

zakelijk

Logo Boekhandel Bloks

***VAKANTIEPERIODE BOEKHANDEL BLOKS***
Beste klant, bedankt voor je bestelling en/of bericht. Zoals op de website staat vermeld ben ik tot en met 27 mei met vakantie. E-mail wordt beantwoord en bestellingen behandeld na terugkomst.
Fijne vakantie mocht je deze nog tegoed hebben.
Groet,
Theo Bloks
Verzendkosten incl. T&T en 9% BTW:
***LET OP!! : Pakketten via DHL worden naar het dichtstbijzijnde servicepunt gebracht***
Nederland brievenbus: €4,99
Nederland pakket: €6,99
België €10,00
Europa 1 €17,50
Europa 2 €22,50
Rest of the world €40,00
Verder lezen

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Alle boeken van Boekhandel Bloks Stel een vraag over dit boek aan Boekhandel Bloks

Deze verkoper staat op een markt in Zwolle op 02-06-2024

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

HAELEMEERSCH, Albert-Fernand - Sam Francis remembering 1923-1994

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekhandel Bloks

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekhandel Bloks
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Boekhandel Bloks
    Kamer van Koophandel nummer: 68498810
    NL001367831B58
    http://www.boekwinkeltjes.nl/s/?q=Boekhandel+bloks&t=1&n=1
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekhandel Bloks een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekhandel Bloks vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekhandel Bloks kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.