Taylor, A.J.P. - Op tijd voor het front. Het begin van de Eerst

Schrijver:
Titel: Op tijd voor het front. Het begin van de Eerste Wereldoorlog
ISBN: 9789021840017
Uitgever: A.W. Sijthoff, Leiden
Bijzonderheden: 1971, 127 pp. Gebonden hardcover, met stofomslag. Met veel foto's en illustraties
Prijs: € 5,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Als nieuw. Op tijd voor het front. Het begin van de Eerste Wereldoorlog.

Op 28 juni 1914, een zwoele zomerdag, werd werden aartshertog Franz Ferdinand en zijn echtgenote Sophie in Serajevo doodgeschoten. Franz Ferdinand was erfgenaam van de Oostenrijk-Hongaarse troon.

Europa hoorde het nieuws, haalde de schouders op en vergat het incident.

Maar minder dan zes weken later was de bloedigste oorlog in de geschiedenis begonnen, The Great War.

De briljante historicus A.J.P. Taylor beschrijft de kritieke dagen toen staatslieden en soldaten in Europa ontdekten dat er een situatie was gecreëerd die niet meer onder controle was te houden.

De allianties en tijdschema's waren bedoeld om de tegenstander en een oorlog af te schrikken. Maar nu zorgden deze ervoor dat land na land in een uitzichtloze en zinloze oorlog verwikkeld raakte, waarin miljoenen mensen zouden sterven.

De Engelsman Alan John Percivale Taylor (AJP) (1906-1990 ) was een van de origineelste en briljantste moderne historici. Hij maakte geschiedenis populair bij het grote publiek, vooral via het medium televisie. Dit kon hij omdat hij heel goed verhalen kon vertellen. Zelfs de meest complexe, historische situaties en uiteenzettingen maakte hij begrijpelijk voor het grote publiek. Hij was een van de bekendste historici in zijn tijd. Zijn optreden in de media werd niet erg gewaardeerd door zijn collega-wetenschappers, die zijn succes slecht konden verteren. Ook was hij tegendraads werd het zodoende 'enfant terrible' onder de wetenschappers genoemd.

Hij was enig kind van een welgestelde industrieel en groeide op in grote materiële luxe. Op school was hij niet populair. Hij was dan wel intelligent, maar ook heel rebels waardoor hij buiten het schoolgebeuren vooral contact had met volwassenen. Toen Lenin in 1917 de Russische deelname aan de Eerste Wereldoorlog beëindigde, bekeerden Taylors ouders zich tot het socialisme. De elfjarige Taylor volgde hun voorbeeld. Hij was een briljant student in Oxford, las enorm veel, had een olifantengeheugen en een aangeboren talent om te schrijven. Taylor bleef echter tegendraads en opstandig. Later vond hij ook de hiaten in het marxisme, maar zijn progressieve levensbeschouwing bleef hij behouden.
Verder lezen

Van Slingelandt uit Den Haag

particulier

Logo Van Slingelandt

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Van Slingelandt

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Van Slingelandt
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Van Slingelandt een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Van Slingelandt vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Van Slingelandt kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.