Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Green, Michael - De Boeken Die De Kerk Afwees

Schrijver:
Titel: De Boeken Die De Kerk Afwees
Taal: Nederlands
Uitgever: telos, 2006
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 221 pag, ISBN 9789063534721
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting




Dan Brown, auteur van De Da Vinci Code, beweert dat het verhaal van Jezus die aan het kruis zou zijn gestorven voor de zonden van de wereld, volslagen onjuist is. De roman, volgens Brown gebaseerd op feiten, suggereert dat Jezus met Maria Magdalena trouwde en dat hun afstammelingen tot vandaag de dag nog in Frankrijk wonen. Zijn Dan Browns ‘bewijzen’ fictie of waarheid? Zou het waar zijn wat hij suggereert, namelijk dat de Bijbel niet meer is dan een verzameling onbetrouwbare documenten, geselecteerd door de toenmalige Kerk op basis van een verborgen agenda? De Kerk heeft inderdaad bepaalde boeken afgewezen – maar waarom deed ze dat dan?
‘Een krachtige, buitengewoon leesbare respons aan Dan Browns The Da Vinci Code. Van onschatbare waarde voor studenten, predikanten en leraren.’ Alister McGrath, hoogleraar historische theologie, Oxford Universiteit.
‘Zoals altijd laat Michael Green zijn echte liefde voor mensen en zijn heldere denken zien in dit briljante boek. Ik beveel het enthousiast aan.’ Ravi Zacharias, auteur en spreker.
Recensie(s)




Green, Brits evangelisch theoloog, bewijst Dan Brown wel erg veel eer door diens fantasterij zo serieus te nemen. Green biedt vooral verdediging van de kerkelijke orthodoxie tegen allerlei modern gnosticisme. Waardevol is zijn bespreking van vele vroeg-gnostische geschriften, die hij, ook het evengelie van Thomas, jonger acht dan de bijbelse evangelien. Hij maakt aannemelijk dat deze al direct vrij algemeen gezag hadden. Om haar diversiteit, haar vaak ingewikkelde systematiek en haar dualisme geest/lichaam, alsook op historisch-kerkelijke gronden, wijst hij gnosis resoluut af. Hij toont echter niet aan, dat Jezus God was in plaats van door God geinspireerd, en evenmin ontkracht hij de idee dat de weg tot God alleen via het eigen innerlijk loopt. En juist hier kiezen velen tegenwoordig anders dan Green en de kerkelijke traditie.

Drs. J. Kleisen
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Green, Michael - De  Boeken Die De Kerk Afwees