Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Siegel, Ronald K. - Whispers . De stemmen van paranoia.

Schrijver:
Titel: Whispers . De stemmen van paranoia.
ISBN: 9789027441133
Taal: Nederlands
Uitgever: Het Spectrum 1995.
Bijzonderheden: Zeer nette paperback, 295 pag.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een huiveringwekkende, fascinerende reis door de wereld van de paranoia, in de traditie van The Man Who Mistook His Wife for a Hat. Bij het schrijven van zijn spannende, uiterst levensechte verhalen laat Ronald Siegel zich inspireren door de boeiende aspecten van zijn wetenschap. De lezer ondergaat de angsten en razernijen waarvan de paranoïde geest bezeten is. Dit is het eerste boek dat dieper ingaat op de feitelijke gewaarwordingen van paranoia en dat laat zien hoe onder bepaalde omstandigheden - bijvoorbeeld door drugs, ontberingen of het verlies van een dierbare - iedereen in die staat kan worden gebracht. In twaalf case-study's volgt Dr. Siegel zijn patiënten in de schimmige wereld waar de paranoia tot bloei komt - de wereld waarin drugsverslaving, gevangenis, georganiseerde misdaad en terrorisme de hoofdrol spelen. We maken kennis met lichte gevallen, waarbij iemand het vage gevoel heeft dat iets hem besluipt, maar ook met gevallen waarin apocalyptische visioenen zo intens zijn dat ze een hele gemeenschap op haar grondvesten laten schudden. We ontmoeten een oude vrouw die haar gebit hoort fluisteren, een mooie balletdanseres die verliefd wordt op een schaduw, en een cocaïneverslaafde voor wie de invasie van denkbeeldige beestjes zo levensecht is dat hij tot moord overgaat. Deze reis door de duistere krochten van de geest eindigt met een verhaal over de zelfmoord van Ernest Hemingway, en er is geen betere gids dan Ronald Siegel.
Ronald K. Siegel is Associate Research Professor op de faculteit Psychiatrie en Gedragswetenschappen van de Universiteit van Californië in Los Angeles. Hij was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en had zitting in twee presidentiële commissies. Hij woont in Los Angeles en is de auteur van Intoxica " en Fire in the Brain.
Recensie(s)




De auteur van dit boek is een farmacoloog die onderzoek deed met proefpersonen die onder invloed van drugs verkeerden. Vanuit deze wereld van hallucinaties werd hij nieuwsgierig naar de mensen die een ziekelijke achterdocht hebben. Met name is hij geïntrigeerd geraakt door een aantal mensen die een heel waansysteem hadden opgebouwd. Zo bestaat dit boek uit een tiental hoofdstukken waarin telkens een ontmoeting met een 'waanzinnige' in de letterlijke betekenis van het woord. Dit varieert van iemand die denkt de hersenen van Hitler in een computer te bewaren tot iemand die op basis van de waan moorden pleegt. De auteur geeft geen voor- of achtergrondinformatie. Wel geeft hij spannende en sensationeel gekleurde verhalen waarbij hij zichzelf ook erg lijkt te waarderen. De op de achterflap getrokken vergelijking met 'De man die zijn vrouw voor een hoed hield' (Oliver Sacks) is te optimistisch.
(Biblion recensie, M.A.M. Bomhof.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Siegel, Ronald K. - Whispers  . De stemmen van paranoia.