Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Strasser, Stephan - De burger voorbij - ethisch-politieke overw

Schrijver:
Titel: De burger voorbij - ethisch-politieke overwegingen
ISBN: 9789026305450
Taal: Nederlands
Uitgever: Baarn : Amboboeken, 1981
Bijzonderheden: Paperback, 175pp. In zeer goede staat.
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 4,00 (binnen Nederland)
Meer info:
ISBN 9026305451

Zelden vragen wij ons af met welk recht we het leven leiden van een burger. Toch is deze vraag verbonden aan politieke en ethische keuzen en een antwoord kan alleen gevonden worden door een gewetensonderzoek. Deze uitdaging heeft Stephan Strasser aanvaard en leidt hem allereerst tot een verheldering van het begrip 'burgerlijk'.

Stephan Strasser (1905-1991)
Strasser werd geboren te Wenen. Hij studeerde moderne filologie, filosofie en psychologie te Wenen, welke laatste studie hij in Dijon voortzette. Hij promoveerde in 1932 en werd daarna leraar, eerst in Wenen en vanaf 1938 in Leuven. (Hij verliet Oostenrijk vanwege de Anschluss van de Nationaal-socialisten). In 1942 werd hij te Leuven medewerker van het Husserl-archief. Daarnaast studeerde hij aan de Leuvense universiteit verder in de thomistische filosofie. Na korte tijd werkzaam te zijn geweest als docent aan de Sociale School te Heverlee en aan het Hoger Instituut voor Opvoedkunde te Brussel, aanvaardde hij in 1947 de functie van buitengewoon hoogleraar in de wijsgerige psychologie en antropologie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Het jaar daarop werd hij gewoon hoogleraar, terwijl zijn leeropdracht werd uitgebreid met de normatieve pedagogie en de geschiedenis van de pedagogie.
Zijn voorkeur voor de fenomenologische methode blijkt uit zijn nauwkeurige waarneming der psychologische verschijnselen gecombineerd met een strenge redeneertrant. Strasser was een specialist in Husserl, wiens Cartesianische Meditationen und Pariser Vorträge (1950) hij uitgaf en inleidde.
Bron: KDC-Knipselcollectie
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Strasser, Stephan - De burger voorbij - ethisch-politieke overwegingen Strasser, Stephan - De burger voorbij - ethisch-politieke overwegingen Strasser, Stephan - De burger voorbij - ethisch-politieke overwegingen Strasser, Stephan - De burger voorbij - ethisch-politieke overwegingen