Zien, Fred - Onderduikadres Van Speijkstraat / Den Haag 1940-19

Schrijver:
Titel: Onderduikadres Van Speijkstraat / Den Haag 1940-1945
ISBN: 9789078907015
Taal: Nederlands
Uitgever: Lakerveld, Uitgeverij
Bijzonderheden: 2007, paperback Conditie: Als nieuw
Prijs: € 10,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Onderduikadres Van Speijkstraat is het boeiende verslag van een onderduikgeschiedenis in het Zeeheldenkwartier. Het geeft, door de ogen van een jongen, een intrigerend beeld van Den Haag in de oorlogsjaren. Auteur Fred Zorn is er in geslaagd fictie en werkelijkheid tot een indringende documentaire samen te smeden. Ouderen zullen er veel in herkennen, maar ook voor jongere Hagenaars is dit stuk stadsgeschiedenis een absolute must. Spannend en informatief. (AvG)
Meer weten over je stad in WO2? De vliegvelden: in één dag heroverd, de V2, het verzet, de Arbeitseinsotz, de hongerwinter beleefd door een tiener, het Bezuidenhoutbombardement. En ook het dagboek van Gusta, een verzetsstrijdster van 24 en natuurlijk (veel) over de mensen op het adres. Fred Zorn
Belevenissen van jeugdigen in de oorlog zijn voorzover ik weet, schaars. Misschien komen ze nu langzamerhand los en kan dit boek daarvoor een breektjzer zijn. Het is ook geenszins een genre dat we met een zekere minachting moeten beschouwen, omdat het maar kinderherinneringen zijn. Het zijn de herinneringen van jongens en meisjes vanuit hun perspectief gezien. Bovendien krijgen we een kijkje in het dagelijks leven in de oorlogsdagen, zoals dat door de hoofdpersoon werd ervaren. Dat alles bij elkaar genomen maakt dit boek zo bijzonder en een aanbeveling waard.
Maarten van Doom, Senior wetenschappelijk ambtenaar Haags Gemeentearchief
Verder lezen

Quirinus uit Den Haag

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zien, Fred - Onderduikadres Van Speijkstraat / Den Haag 1940-1945 Zien, Fred - Onderduikadres Van Speijkstraat / Den Haag 1940-1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Quirinus

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Quirinus
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Quirinus een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Quirinus vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Quirinus kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.