DEJONGHE Huib - Van kijkvoer tot koopwaar - Een halve eeuw leve

Schrijver:
Titel: Van kijkvoer tot koopwaar - Een halve eeuw leven met televisie
Uitgever: ASP
Bijzonderheden: 202102021828, Brussel, ASP, 2012, Good
Prijs: € 15,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gesigneerd door de auteur met opdracht. Paperback, in-8, 245 pp.

In Van kijkvoer tot koopwaar vertelt journalist Huib Dejonghe het (persoonlijke) verhaal van een halve eeuw leven met televisie. In 1960 opende hij in De Standaard-Het Nieuwsblad de allereerste televisierubriek in ons land en dat was het begin van een levenslange passionele verhouding met het medium. Zijn belangstelling ging daarbij vooral uit naar de sociaal-culturele impact van televisie op mens en maatschappij en dit vooral via het programma-aanbod.

Jarenlang heeft de auteur alles gezien wat televisie te bieden had, in eigen land en op alle grote buitenlandse programmacompetities. Hij bezocht televisiecentra in Europa en de Verenigde Staten, leerde boeiende en creatieve televisiemensen kennen over de hele wereld en praatte met mediamagnaten als Ted Turner en Silvio Berlusconi (voor deze laatste in de politiek ging).

In dit boek vertelt de auteur in zijn vlotte journalistieke stijl over zijn vele ervaringen en ontmoetingen, over wat en wie hem heeft getroffen en wat hem is bijgebleven. Maar Van kijkvoer tot koopwaar is ook een kritische analyse van een almaar commerciëler wordend medium én een warm pleidooi voor de ‘betere’ televisie, gemaakt in dienst van de kijkgemeenschap zonder politieke of commerciële belangen.

Huib Dejonghe (°1931) was hoofdredacteur van het filmmaandblad Film en Televisie en journalist bij De Standaard-Het Nieuwsblad, waarin hij dag na dag het medium televisie observeerde en analyseerde.

Noot Lucas Tessens: Al te vaak vergeet HD dat de krant, waarvoor hij jarenlang schreef, ook een commercieel product is. Een krant moet immers klanten en adverteerders aantrekken, wil hij leefbaar zijn. Was (is) zijn krant dan minderwaardig? Huib Dejonghe was alles behalve een neutraal journalist, eerder een lobbyist voor de openbare omroep, 'zijn' BRT.
Verder lezen

MERS Antique Books

zakelijk

MERS Antique Books uit Antwerpen, België

Logo MERS Antique Books

*** PLEASE ALSO CHECK YOUR SPAM FOLDER ***
MERS Antique Books Antwerp | One of the finest online book shops in Antwerp since 2002 *** Congo, Architecture, Belgian History, History of France, French Revolution, Cadastre, Monastery, Media, Italian Literature, Science, etc. etc.

https://www.mers.be

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DEJONGHE Huib - Van kijkvoer tot koopwaar - Een halve eeuw leven met televisie

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij MERS Antique Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met MERS Antique Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    MERS Antique Books Antwerp
    Kamer van Koophandel nummer: 00330854
    BE0464141832
    https://www.mers.be
  • Na uw bestelling ontvangen u en MERS Antique Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van MERS Antique Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • MERS Antique Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.