Kalmijn, Matthijs; Wim Bernasco & Jeroen Weesie. - Huwelijks- e

Schrijver:
Titel: Huwelijks- en samenwoonrelaties in Nederland : de organisatie van afhankelijkheid.
ISBN: 9789023234524
Uitgever: Assen : Van Gorcum, 1999. Paperback. [6],254 pp. Conditie: goed
Bijzonderheden: Conditie: goed. SOCIOLOGY
Prijs: € 12,00
Verzendkosten: € 5,50 (binnen Nederland)
Meer info:
- Op basis van interviews in ruim 1500 huishoudens, geeft dit boek een beeld van hedendaagse huwelijks- en samenwoonrelaties in Nederland. Het volgt de relaties chronologisch. De eerste hoofdstukken gaan overwegend over de vorming van relaties, zoals de partnerkeuze en de Leeftijd waarop men trouwt of gaat samenwonen. Vervolgens komt de organisatie, van relaties aan de orde. Hoe regelen partners hun financiën? Waarom trouwen sommigen terwijl anderen ongehuwd samenwonen? Brengen levenspartners hun vrije tijd overwegend gezamenlijk of juist apart door? In hoeverre zijn de vaders van nu betrokken bij de opvoeding van hun kinderen en leveren ze een bijdrage aan het huishouden? De laatste hoofdstukken gaan over de (in)stabiliteit van relaties. Er wordt uitvoerig stilgestaan bij scheiding, een fenomeen dat het einde van veel hedendaagse relaties markeert. De auteurs hebben gekozen voor een wijze van benaderen die het doelgericht handelen centraal stelt. Die benadering kan men als variatie op "de calculerende burger" met de term "calculerende partner" aanduiden. In deze optiek is de calculerende partner geen geïsoleerde individualist, maar iemand die de voor en nadelen van afhankelijkheid tegen elkaar afweegt bij het aangaan van persoonlijke relaties. Deze optiek voegt inzichten toe aan ' een benadering in de sociale wetenschappen die meer nadruk Legt op de culturele, morele en normatieve context van relaties.
Verder lezen

Kloof Antiquariaat

zakelijk

Kloof Antiquariaat uit Amsterdam

Logo Kloof Antiquariaat

ALLEEN VERZENDING MOGELIJK - Mailorder only.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Kloof Antiquariaat

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Kloof Antiquariaat
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Antiquariaat de Kloof
    Kamer van Koophandel nummer: 33017762
    NL001315707B82
    http://www.kloof.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Kloof Antiquariaat een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Kloof Antiquariaat vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Kloof Antiquariaat kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.