Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Zuidgeest, Jan (samensteller) - De Kruisweg van Woensdrecht - E

Schrijver:
Titel: De Kruisweg van Woensdrecht - Eigentijdse teksten ter overweging van Jezus' Lijdensweg
ISBN: 9789061842521
Taal: Nederlands
Uitgever: Amersfoort : De Horstink, [1985]
Bijzonderheden: Gebonden, hardcover. 93 pp. In uitstekende staat
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 6,00 (binnen Nederland)
Meer info:
ISBN 9061842522
Trefwoorden : Kernbewapening Christelijke politiek
Serie : Godsdienst en samenleving
Met teksten van o.a. Huub Oosterhuis, Martin Niemöller, Willem Wilmink, Bertold Brecht
Geïllustreerd met werk van Henny Steens, Kees lauwen, Sjaak Jansen, Arno Roks en Pieter de Jong

In 1983 werd besloten dat er 48 kruisvluchtwapens van het type BGM-109G Gryphon op de Vliegbasis Woensdrecht geplaatst zouden worden. Dit zou samengaan met plaatsing van de 486th Tactical Missile Wing van de US Air Force met 1.500 man personeel.
In 1983 vonden bij de vliegbasis Woensdrecht de eerste acties plaats tegen deze wapens, als onderdeel van de grote landelijke protesten tegen de plaatsing van deze kruisvluchtwapens die ook wel kruisraketten werden genoemd. Deze protesten vielen onder auspiciën van het Komitee Kruisraketten Nee (KKN), met steun van onder meer Pax Christi en het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV). De vliegbasis kreeg hierdoor landelijke bekendheid. Er volgden andere acties zoals het oprichten van een vredeskamp en wegblokkades op de vliegbasis Woensdrecht. Daarnaast waren er in het dorp vreedzame demonstraties en startte het KKN er een volkspetitionnement. De acties waren zodanig dat de CIA er aanleiding in zag de Amerikaanse spion John Gardiner de opdracht te geven om te infiltreren in de groep vredesactivisten nabij de basis.
(Bron Wikipedia)
Verder lezen

Apollonius uit Sint Hubert

particulier

Logo Apollonius

Bestelt u meerdere boeken, dan verzenden wij ze samen en betaalt u maar één keer verzendkosten. Bij bestellingen met een totaalbedrag van € 50,00 of meer is binnen Nederland de verzending gratis - bij bestellingen onder de 10 kg.
Verzendingen vinden plaats na ontvangst van betaling.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Zuidgeest, Jan (samensteller) - De Kruisweg van Woensdrecht - Eigentijdse teksten ter overweging van Jezus' Lijdensweg Zuidgeest, Jan (samensteller) - De Kruisweg van Woensdrecht - Eigentijdse teksten ter overweging van Jezus' Lijdensweg Zuidgeest, Jan (samensteller) - De Kruisweg van Woensdrecht - Eigentijdse teksten ter overweging van Jezus' Lijdensweg Zuidgeest, Jan (samensteller) - De Kruisweg van Woensdrecht - Eigentijdse teksten ter overweging van Jezus' Lijdensweg