Alexandre Dumas - De zwarte tulp

Schrijver:
Titel: De zwarte tulp
ISBN: 5413662918036
Taal: Nederlands
Uitgever: De Morgen Bibliotheek
Bijzonderheden: Hardcover in zeer goede staat - als nieuw, kleine beschadiging aan stofomslag, nauwelijks te merken
Prijs: € 30,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen België)
Meer info:
1672 - een angstig en verdwaasd volk beloont een groot staatsman: Johan de Witt wordt door het Haags gepeupel vermoord. Cornelis de Witt, met wie hij in ballingschap dacht te gaan, treft hetzelfde lot. De gebroeders laten een explosieve erfenis na: de briefwisseling van Johan met de Franse markies De Louvois, gevoerd in het belang van het land, wat evenwel door de verhitte gemoederen in die dagen kwalijk begrepen zou zijn.
Deze erfenis is door Cornelis de Witt toevertrouwd aan zijn pleegzoon Van Baerle, een wereldvreemde plantkundige die in zijn Dordtse tuin tulpen kweekt en onkundig is van de inhoud van het verzegelde pakje met brieven. Twee emoties wachten Van Baerle: hij weet de bol te kweken voor de zwarte tulp, waarvoor het Plantkundig Genootschap te Haarlem een aanzienlijke geldprijs heeft uitgeloofd; hij wordt ook van hoogverraad verdacht op grond van de in zijn bezit aangetroffen briefwisseling. Van Baerle wordt gearresteerd en ter dood veroordeeld; de prins van Oranje verandert zijn straf in levenslange opsluiting in slot Loevestein.
In deze sinistere omgeving komt de zwarte tulp tot bloei, mede dank zij de zorgen van Rosa, de charmante dochter van de een boosaardige cipier. De tulp wordt gestolen eer Rosa haar aan de president van het Plantkundig Genootschap heeft kunnen tonen. Met lege handen reist zij naar de bloemenstad, waar inderdaad de onbekende dief zich al met de tulp heeft gemeld.
De slag is hard, maar de expositie van de tulp brengt enkele dagen later een ommekeer teweeg. De dief wordt ontmaskerd, de kweker van de vorstelijke bloem ontvangt de prijs waar hij recht op heeft en tevens wordt hem — daar zijn onschuld inmiddels is gebleken — de straf kwijtgescholden.
Als vrij man vraagt hij Rosa ten huwelijk, die hem, al heeft zij haar jaloezie op de zwarte tulp nauwelijks overwonnen, niet weigert.
Verder lezen

Rietje uit Sint-Andries

zakelijk
Afhaling in Sint-Andries (Brugge)
Verzending naar thuisadres in België : 6.40€ via BPost of 5.00€ naar BPost afhaalpunt
Verzending naar thuisadres pakketpost in Nederland: 6.5€
- Het gelijktijdig bestellen van meerdere artikelen levert u een belangrijke besparing in de verzendkosten op
- Retour kan binnen de 14 dagen - verzenkosten van de retour zijn voor de koper - Het retouradres wordt u doorgegeven bij de retourmelding.
Verzending is op risico van de koper.

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Alexandre Dumas - De zwarte tulp

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Rietje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Rietje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Rietje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Rietje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Rietje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.