Chaline, Eric - 50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebb

Schrijver:
Titel: 50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebben
ISBN: 9789089982872
Taal: Nederlands
Uitgever: Librero
Bijzonderheden: 2012, hardcover, slijtage aan randen, goed exemplaar
Prijs: € 8,50
Verzendkosten: € 4,20 (binnen Nederland)
Meer info:
50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebben is een prachtige gids van de mineralen die ons leven hebben gevormd en bepaald. Het boek beschrijft de historische verwevenheid van economie, cultuur, politiek en industrie. Elk hoofdstuk geeft een fascinerend beeld van de reikwijdte en het tempo van de ontwikkeling van de mensheid en van de gevaren die we lopen door onze exploitatie van de hulpbronnen van de aarde.


In dit boek wordt het begrip 'mineralen' ruim opgevat. Aan bod komen de metalen, legeringen, gesteenten, organische mineralen en edelstenen die de mens als bouwstenen van de beschaving heeft gebruikt – van vuursteen en obsidiaan tot brons en ijzer. We verkennen de wortels van industrie en handel vanaf de vroegste geschiedenis, en bewonderen de schitterende kunstwerken in goud, zilver, ivoor en jade van de grote klassieke beschavingen van de Oude en de Nieuwe Wereld. Aangekomen in de moderne tijd behandelt de auteur de industrialisatie van samenlevingen door het gebruik van fossiele brandstoffen, de productie van staal en aluminium en de toepassing van kernenergie uit uranium en plutonium.
Verder lezen

Ann d'er Winkel

zakelijk

Ann d'er Winkel uit Driebergen-Rijsenburg

Logo Ann d'er Winkel

De getoonde portokosten bij het boek zijn de portokosten per bestelling in Nederland voor thuisbezorging. Bestellingen worden, na betaling, verstuurd tijdens openingsdagen. Portokosten worden per bestelling gerekend en niet per boek. Ophalen in Driebergen is ook mogelijk (graag vermelden bij bestellen) Retourkosten voor koper. Kijk bij www.annderwinkel.nl voor meer informatie.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Chaline, Eric - 50 mineralen die de geschiedenis veranderd hebben