Kapuscinski, R. - De Ander / essays van de reporter van de eeuw

Schrijver:
Titel: De Ander / essays van de reporter van de eeuw
ISBN: 9789029566322
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers
Bijzonderheden: 2008, 115pp, paperback, goed, opdracht op schutblad
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 4,25 (binnen Nederland)
Meer info:
De schrijver van fascinerende, onvergetelijke reisliteratuur Ryszard Kapuscinski bundelde een jaar voor zijn overlijden een zestal essays die kenmerkend zijn voor de mentaliteit waarvan zijn oeuvre doortrokken is. De ontmoeting stond voorop in het wereldbeeld van Kapuscinski, daarop kwam het aan. Hij beschouwde de ontmoeting met de Ander als de universele en fundamentele ervaring van onze soort. Als wereldreiziger die veelvuldig ooggetuige was van brandhaarden wist hij maar al tegoed dat een ontmoeting kon uitdraaien op een duel, een conflict, een oorlog. Slagvelden en ruïnes waren voor hem het bewijs van menselijk falen, van het feit dat de mens niet met de Ander kon of wilde communiceren. In De Ander probeert de zelfbenoemde ‘onderzoeker van de andersheid’ de vraag te beantwoorden hoe je je tegenover de Ander moet opstellen in onze tijd van globalisering, grootscheepse migratie en vluchtelingenstromen. In onze wereld huizen toenemend heterogene en hybride culturen. Hoe kunnen we in een multi-etnische wereld waarin steeds meer gemeenschappen en culturen hun eigen plek aan de ronde tafel van de wereldvolkeren opeisen, blijven luisteren naar de stem van de Ander? De Ander is onmiskenbaar de kroon op een oeuvre dat in het teken staat van de ontmoeting.
Verder lezen

chrisboek uit Utrecht

particulier

Logo chrisboek

Goede tweedehands boeken voor de laagste prijs. Snelle reactie, prompte verzending.

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kapuscinski, R. - De Ander / essays van de reporter van de eeuw

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij chrisboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met chrisboek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en chrisboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van chrisboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • chrisboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.