Diverse auteurs - 50 Jaar electriciteit en vervoer in de Domsta

Schrijver:
Titel: 50 Jaar electriciteit en vervoer in de Domstad
Taal: Nederlands
Uitgever: Gemeente Utrecht, 1955
Bijzonderheden: Softcover, in goede staat
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de zeer sterke groei van de thans jubilerende onderdelen electriciteit en vervoer van het Gemeentelijk Energie- en Vervoerbedrijf, waarin het gas de derde en oudste partner is, komt tevens de bloei van de stad Utrecht in de afgelopen vijftig jaren sterk naar voren. Een bloei, waarvan men allerwegen de bewijzen voor zich ziet.

Aan de electriciteitsvoorziening en het openbaar vervoerwezen in onze stad is de afgelopen vijftig jaren rusteloos gewerkt. Oude gaslantaarns maakten plaats voor de modernste fluorescentie- en natriumverlichting; de opvolger van de gemoedelijke paardentram, de electrische tram, moest op zijn beurt het veld ruimen voor de bekende blauwe autobussen, waaruit gelukkig de gemoedelijkheid niet geheel en al is verdwenen.

Wanneer men nu deze halve eeuw overziet, dan ziet men a.h.w. de ontwikkeling van een halve eeuw techniek. Want het G.E.V.U. gaat met zijn tijd mee. Dit is op zichzelf geen verdienste; elk openbaar nutsbedrijf, dat zichzelf respecteert, is er op uit 'up to date' te zijn en te blijven. Ik denk in dit verband bijvoorbeeld aan de toonfrequente afstandsbediening, die het in de toekomst mogelijk zal maken op de meest efficiënte wijze schakelmanipulaties van één centraal punt uit te voeren, voor het in- en uitschakelen van dag- en nachtstroom voor heetwaterreservoirs, e.d.; een methode, die door haar technische uitvoering misschien voor de leek uiterst geheimzinnig lijkt, doch die de ingewijde talloze nieuwe mogelijkheden biedt.

Is er dus veel veranderd, het G.E.V.U. bleef door de jaren heen trouw aan het beginsel: 'dienen'. Een beginsel, waarvan iedere G.E.V.U.-werknemer van hoog tot laag zich sterk bewust is en waarnaar hij handelt.

In de uitoefening van deze dienende taak wens ik de directie en het gehele personeel van het jubilerende bedrijf alle denkbare succes toe. Moge iets van de glans van het gouden jubileum afstralen op de stad en in de harten van de burgerij, die zich wel heel onthand zou gevoelen, wanneer het G.E.V.U. er niet was om in de dagelijkse behoefte aan energie en vervoer te voorzien.

Met zulk een bedrijf als het G.E.V.U. in haar midden gaat de stad energiek de toekomst tegemoet!

Burgemeester van Utrecht, 1955
Verder lezen

Doornweerdje uit Oosterbeek

zakelijk

Logo Doornweerdje

Welkom in onze boekwinkel op BOEKWINKELTJES.NL. Wanneer u een boek bestelt, krijgt u van ons een mailtje met het totaalbedrag, inclusief de verzendkosten en ons rekeningnummer om de betaling te voldoen. In een beperkt aantal gevallen verdwijnt onze mail in uw spam-map, houdt hier rekening mee.
De verzendkosten zijn: brievenbuspakket Nederland € 3,95, pakket Nederland € 5,95, pakket België € 7,95, pakket Duitsland € 8,95, overige bestemmingen op aanvraag. Voor bestellingen vanaf € 50,- berekenen wij GEEN VERZENDKOSTEN binnen Nederland, Duitsland en België. Voor vragen graag even een mailtje naar info@doornweerdje.nl.
Al onze boeken op Boekwinkeltjes staan ook gerubriceerd op onze website www.doornweerdje.nl, waar u de boeken ook kunt bestellen en betalen
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Diverse auteurs - 50 Jaar electriciteit en vervoer in de Domstad

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Doornweerdje

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Doornweerdje
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Duoshop
    Kamer van Koophandel nummer: 09174375
    NL818444071B01
    www.doornweerdje.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en Doornweerdje een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Doornweerdje vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Doornweerdje kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.