Heinrich Böll - Biljarten om halftien

Schrijver:
Titel: Biljarten om halftien
ISBN: 9789050930208
Uitgever: Amber/Heavenly
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Biljarten om halftien' is een roman geschreven door de Duitse auteur Heinrich Böll. Het verhaal speelt zich af in het naoorlogse Duitsland en volgt de levens van drie generaties van de familie Fähmel.

Het boek begint met de introductie van de hoofdpersonages: Robert Fähmel, een voormalige kunstenaar en oorlogsveteraan, zijn zoon Bruno, een architect, en zijn kleinzoon Robert, een student. Elk van deze personages heeft zijn eigen persoonlijke worstelingen en verlangens.

Robert Fähmel, de patriarch van de familie, is een man die zijn hele leven heeft gewijd aan kunst en creativiteit. Hij heeft echter zijn passie opgegeven om te voldoen aan de verwachtingen van zijn familie en de maatschappij. Nu, op zijn oude dag, voelt hij een diep verlangen om zijn kunstenaarschap nieuw leven in te blazen.

Bruno, de zoon van Robert, is een succesvolle architect, maar hij voelt zich gevangen in zijn eigen leven. Hij is ongelukkig in zijn huwelijk en worstelt met zijn identiteit en de druk van de maatschappij. Hij zoekt naar een manier om te ontsnappen aan de sleur van zijn bestaan en zijn eigen passies na te streven.

Robert, de kleinzoon, is een student die worstelt met zijn eigen identiteit en zijn plaats in de wereld. Hij voelt zich gevangen tussen de verwachtingen van zijn familie en zijn eigen verlangens. Hij is op zoek naar betekenis en een gevoel van verbondenheid.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van verschillende personages en springt heen en weer tussen verschillende tijdsperiodes. Het boek onderzoekt thema's als identiteit, kunst, familie en de impact van oorlog op individuen en de samenleving.

'Biljarten om halftien' is een diepgaande en complexe roman die de lezers meeneemt op een emotionele reis. Heinrich Böll weet op meesterlijke wijze de innerlijke conflicten en verlangens van zijn personages te portretteren. Zijn schrijfstijl is poëtisch en beeldend, waardoor de lezers zich volledig kunnen onderdompelen in het verhaal.

Het boek biedt ook een kritische blik op de naoorlogse Duitse samenleving en de impact van de oorlog op individuen en families. Het laat zien hoe de oorlogstrauma's nog steeds doorwerken in het leven van de personages en hoe ze proberen om te gaan met de erfenis van het verleden.

Al met al is 'Biljarten om halftien' een meeslepende roman die de lezers uitdaagt om na te denken over thema's als identiteit, kunst en de zoektocht naar betekenis. Het is een boek dat je raakt en je nog lang bij zal blijven.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Heinrich Böll - Biljarten om halftien Heinrich Böll - Biljarten om halftien