Roberto Saviano - Gomorrah

Schrijver:
Titel: Gomorrah
ISBN: 9780230017764
Uitgever: Pan Macmillan
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 16,55
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Gomorrah is een non-fictie boek geschreven door Roberto Saviano, een Italiaanse journalist en schrijver. Het boek werd voor het eerst gepubliceerd in 2006 en heeft wereldwijd veel aandacht gekregen vanwege de schokkende onthullingen over de georganiseerde misdaad in Napels, Italië.

In Gomorrah onthult Saviano de duistere wereld van de Camorra, een machtige maffiaorganisatie die actief is in de regio Campania, met Napels als het epicentrum. Hij beschrijft gedetailleerd de verschillende aspecten van de Camorra, zoals drugshandel, afpersing, illegale wapenhandel en afvalverwerking. Saviano baseert zijn bevindingen op zijn eigen onderzoek en persoonlijke ervaringen, waardoor het boek een zeer persoonlijk en indringend karakter heeft.

Het boek is opgebouwd uit verschillende hoofdstukken die elk een ander aspect van de Camorra belichten. Saviano beschrijft bijvoorbeeld hoe de Camorra betrokken is bij de internationale drugshandel en hoe ze hun invloed uitbreiden naar andere delen van Europa. Hij vertelt ook over de gewelddadige conflicten tussen rivaliserende clans binnen de Camorra en de meedogenloze moorden die daaruit voortkomen.

Een ander belangrijk onderwerp dat Saviano behandelt, is de invloed van de Camorra op de lokale economie en samenleving. Hij beschrijft hoe de maffia de controle heeft over tal van legale en illegale bedrijven, waaronder de textielindustrie, de bouwsector en de afvalverwerking. Saviano onthult hoe de Camorra enorme winsten maakt door middel van corruptie, afpersing en het illegaal dumpen van giftig afval, wat desastreuze gevolgen heeft voor het milieu en de gezondheid van de lokale bevolking.

Gomorrah is niet alleen een onthullend boek over de georganiseerde misdaad, maar ook een aanklacht tegen de corruptie en het falen van de Italiaanse overheid om de Camorra effectief te bestrijden. Saviano beschrijft hoe de maffia diep geworteld is in de samenleving en hoe ze de controle hebben over politici, ambtenaren en zelfs delen van het rechtssysteem. Hij laat zien hoe de Camorra de lokale bevolking onderdrukt en hoe het dagelijkse leven in Napels wordt beïnvloed door de aanwezigheid van de maffia.

Het boek heeft wereldwijd veel lof ontvangen vanwege de gedetailleerde en onthullende beschrijvingen van de Camorra. Het heeft echter ook veel controverse veroorzaakt, omdat Saviano na de publicatie van het boek bedreigd werd door de maffia en sindsdien ondergedoken leeft. Desondanks heeft Gomorrah een belangrijke rol gespeeld in het vergroten van het bewustzijn over de georganiseerde misdaad in Italië en heeft het bijgedragen aan de discussie over de noodzaak van een effectieve bestrijding van de maffia.

Kortom, Gomorrah is een indringend en schokkend boek dat een onthullend inzicht biedt in de duistere wereld van de Camorra. Het is een krachtige aanklacht tegen de georganiseerde misdaad en een pleidooi voor een betere bestrijding van de maffia in Italië.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Roberto Saviano - Gomorrah