Giorgio Vasari, H.Th. van Veen - De levens van de grootste schi

Schrijver:
Titel: De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten - Deel 2 Van Coreggio tot Titiaan
ISBN: 9789025469757
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact B.V.
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,90
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 1550 verscheen de eerste editie van De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten. De schilder-schrijver Giorgio Vasari (1511-1574) richtte met dit boek een literair monument op voor de kunst van de renaissance. De levens werd een groot succes en in 1568 verscheen een tweede, sterk uitgebreide editie.

De levens bevat een reeks boeiende biografieën van kunstenaars uit het einde van de dertiende eeuw tot en met de tijdgenoten van Vasari. Het werk van Michelangelo beschouwt Vasari als het absolute hoogtepunt van een artistieke evolutie die hij bij Giotto laat beginnen. Hij kende aan de kunst een eigen geschiedenis toe en daarom kreeg hij het predikaat 'vader van de kunstgeschiedenis'. Het concept van De levens is zo sterk en de taal zo beeldend dat de visie op de kunst van de renaissance er blijvend door is bepaald.

De keuze die de Vasari-kenner Henk van Veen maakte, is de eerste in het Nederlands sinds Karel van Mander in 1604 zijn Schilderboek publiceerde. In het eerste deel, 'Van Cimabue tot Giorgione', ligt de nadruk op de vroege renaissance. In dit tweede deel, 'Van Coreggio tot Titiaan, wordt een keuze gepresenteerd van levens uit de hoogrenaissance en het maniërisme.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Giorgio Vasari, H.Th. van Veen - De levens van de grootste schilders, beeldhouwers en architecten - Deel 2 Van Coreggio tot Titiaan