Omar Nahas - De Andere Jihad

Schrijver:
Titel: De Andere Jihad
ISBN: 9789079001101
Uitgever: Have, Ten
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Als er één begrip uit de islam is ingeburgerd in Europa, dan is het wel het woord jihad. Jihad is synoniem geworden voor: de gewapende strijd, de Heilige Oorlog, aanslagen en terreur. Maar wie weet nog wat jihad letterlijk betekent? Dat is: inspanning, ergens helemaal voor gaan. Dat kun je met woorden doen. Door oplaaiende conflicten proberen om te zetten in vrede. Door bij te dragen aan een positiever beeldvorming omirent de islam.
Over die ándere jihad gaat dit boek. Een boek voor jong en oud, moslims en niet-moslims. In een ABC geeft Omar Nahas een toegankelijke, moderne interpretatie van de belangrijkste begrippen uit de islam. Daarbij schuwt hij de dilemma's niet waar met name jonge moslims in Nederland en Vlaanderen voor staan. Waarin volgen ze de geloofsopvattingen van hun ouders en waarin niet? En hoe beantwoorden ze lastige vragen van niet-moslim-vrienden over hun geloof en leefstijl?
Omar Nahas (Damascus, 1964) studeerdeTalen en Culturen van het Midden-Oosten, en sociologie aan diverse Nederlandse universiteiten. Hij is academisch directeur van het Amerikaans-Europees uitwisselings-programma Islam, Diaspora Communities and the EU. Tevens is hij verbonden aan het Centrum voor de Islam in Europa te Gent. Nahas woont in Antwerpen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Omar Nahas - De Andere Jihad