James Joyce - Portret Van De Kunstenaar Als Jongeman

Schrijver:
Titel: Portret Van De Kunstenaar Als Jongeman
ISBN: 9789023408611
Uitgever: De Bezige Bij
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 17,15
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'Portret van de Kunstenaar als Jongeman' is een semi-autobiografische roman geschreven door James Joyce. Het boek volgt het leven van Stephen Dedalus, een jonge Ierse kunstenaar, vanaf zijn kindertijd tot aan zijn volwassenheid. Het is een coming-of-age verhaal dat de ontwikkeling van Stephen's artistieke roeping en zijn zoektocht naar identiteit en vrijheid verkent.

Het verhaal begint met Stephen's jeugd in Dublin, waar hij opgroeit in een streng katholiek gezin. Hij wordt geconfronteerd met de strikte religieuze normen en waarden van zijn omgeving, maar voelt zich tegelijkertijd aangetrokken tot kunst en literatuur. Hij begint te schrijven en ontdekt zijn passie voor poëzie en literatuur, wat hem in conflict brengt met zijn religieuze opvoeding.

Naarmate Stephen ouder wordt, worstelt hij met zijn seksualiteit, zijn geloof en zijn plaats in de wereld. Hij verzet zich tegen de beperkingen van de Ierse samenleving en de katholieke kerk, en zoekt naar vrijheid en zelfexpressie. Hij verlaat Dublin en gaat naar de universiteit, waar hij nieuwe ideeën en perspectieven ontdekt die zijn artistieke ontwikkeling beïnvloeden.

Het boek is geschreven in een modernistische stijl, met stream-of-consciousness passages en experimentele taal. Joyce gebruikt verschillende literaire technieken om de innerlijke gedachten en emoties van Stephen weer te geven, waardoor de lezer een dieper inzicht krijgt in zijn innerlijke wereld.

'Portret van de Kunstenaar als Jongeman' is een diepgaande verkenning van de zoektocht naar identiteit, kunstenaarschap en vrijheid. Het boek onderzoekt thema's als religie, seksualiteit, nationalisme en de rol van kunst in de samenleving. Het is een introspectieve roman die de lezer uitdaagt om na te denken over de complexiteit van het menselijk bestaan en de zoektocht naar zelfontdekking.

Het boek wordt beschouwd als een van de belangrijkste werken van de modernistische literatuur en heeft een blijvende invloed gehad op de literatuurgeschiedenis. Het is een meeslepend en intellectueel uitdagend boek dat de lezer uitnodigt om diep na te denken over de thema's en ideeën die het verkent.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

James Joyce - Portret Van De Kunstenaar Als Jongeman