, - Tekens aan de wand/New World Order/Ai Weiwei

Schrijver:
Titel: Tekens aan de wand/New World Order/Ai Weiwei
ISBN: 9789056621384
Taal: Nederlands
Uitgever:
Bijzonderheden: 2008, Cassete met 3 paperbacks - ISBN: 9789056621384, 9789056622404, 9789056622527
Prijs: € 40,00
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Cassete met 3 paperbacks

Tekens aan de wand - Chinees realisme en avant-garde in de jaren 80 en 90 3 delen in cassette
De catalogus gaat over moderne Chinese beeldende kunst en kunstenaars uit de jaren tachtig en negentig van de twintigste eeuw.
Deze kunstenaars reageren op de toegenomen vrijheid aan het eind van de Culturele Revolutie (vanaf 1976). Hun werk behoort tot het Nieuw Realisme, het Cynisch Realisme of de Political Pop van na 1989.
Alle 25 deelnemende kunstenaars worden beschreven en met minstens een afbeelding getoond. Hun techniek varieert van olieverfschilderijen tot houtsculpturen, spuitbus, houtskool, litho, gouache, brons, acryl tot performances. Een drietal essays over de achtergronden van de Chinese avant-garde kunst in de jaren tachtig en negentig en een hoofdstuk over Chinese performancekunst completeren deze uitgave. Mooi overzichtswerk met veel foto's en plaatwerk in kleur voor liefhebbers van moderne Chinese beeldende kunst.

New World Order - Hedendaagse installatiekunst en fotografie uit China
‎Catalogus van gezamenlijke tentoonstelling gehouden in het kader van 'Go China! Assen-Groningen', een bijzonder gezamenlijk project tussen het Groninger Museum en het Drents Museum. De tentoonstelling onderzoekt recente trends in hedendaagse Chinese kunst met een focus op installatiekunst en geënsceneerde fotografie. Al deze werken zijn na 2000 gemaakt en sommige zijn speciaal in opdracht van het Groninger Museum gemaakt voor deze tentoonstelling. De selectie van werken geeft dan ook een indruk van de huidige diversiteit aan werkmethoden, leidende principes en artistieke benaderingen. Afbeeldingen van werken in de catalogus gaan vergezeld van individuele teksten‎

Ai Weiwei
Ai Weiwei (Peking, 28 augustus 1957) is een Chinees conceptueel kunstenaar, politiek activist en filosoof. Hij is veelzijdig en ook actief in andere kunstvormen, zoals architectuur, fotografie en film. Ai verbindt de traditionele Chinese cultuur met zijn persoonlijke beeldtaal. Hij staat bekend om zijn kritiek op de sociale en culturele veranderingen in zijn land. Weiwei is beïnvloed door het Dadaïsme van Marcel Duchamp. Bij het bekritiseren van de mensenrechtensituatie, de economische uitbuiting en de milieuvervuiling maakt hij intensief gebruik van het internet (een blog die dagelijks door tienduizend mensen werd gelezen) en Twitter om te communiceren.
Verder lezen

SonBoekNy uit Den Haag

particulier

Logo SonBoekNy

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

, - Tekens aan de wand/New World Order/Ai Weiwei , - Tekens aan de wand/New World Order/Ai Weiwei , - Tekens aan de wand/New World Order/Ai Weiwei , - Tekens aan de wand/New World Order/Ai Weiwei

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij SonBoekNy

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met SonBoekNy
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en SonBoekNy een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van SonBoekNy vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • SonBoekNy kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.