Jord Neuteboom, Gert Boullart - De Natuurminnaar

Schrijver:
Titel: De Natuurminnaar
ISBN: 9789077408407
Uitgever: A3 Boeken
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 5,45
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Voor jong en oud, om vooral samen te lezen en te bekijken.
En met voorvallen om over door te praten.


Er leefde eens, lang geleden en hier ver vandaan, ene Francesco. Dat was een bijzondere man. Tot op de dag van vandaag kennen mensen overal ter wereld hem van zeer nabij als Sint Franciscus van Assisi. En nog steeds ontmoeten mensen over de hele wereld Francesco, want hij leeft voort in de verhalen.

In deze zevendelige serie zetten Jord Neuteboom en Brigida Almeida het leven van Franciscus van Assisi op bijzondere wijze in woord en beeld neer. Het begint op een mooie vakantiedag als Jacob en zijn vader bij de grote kerk in Assisi arriveren. Ze willen de schilderijen van Giotto bewonderen, maar kunnen niet om broeder Bertho heen. Als een poortwachter staat hij bij de deur. Hij biedt aan hen rond te leiden en te vertellen over Franciscus. Na enige aarzeling gaat Jacobs vader hierop in. Hiervan krijgt hij geen spijt, want dankzij broeder Bertho stappen zij als het ware in het leven van Franciscus. Broeder Bertho vertelt, Jacobs vader luistert vooral en Jacob, die heeft zo zijn eigen ideeën en vragen. De tweede vakantiedag kloppen Jacob en zijn vader weer bij broeder Bertho aan, want het verhaal over het leven van Francesco is nog lang niet uit. En zo gaat het zeven dagen achter elkaar, tot het hele verhaal is verteld.

Jord Neuteboom kwam jaren geleden in Assisi voor het eerst werkelijk in contact met Franciscus en werd gegrepen door diens betekenis juist voor onze tijd. Sindsdien heeft hij zich verdiept in de levensverhalen van deze wijze man. In illustratrice Brigida Almeida vond hij een inspirerende reisgenoot. Zij is sinds 1985 illustrator en producent van tekenvoorstellingen voor theater en scholen. Daarnaast is ze geestelijk moeder van Sesamstraatfiguren als Kaas en Koos, Tante An en jongetje Jan en het meisje Mira, de strandjutter Bwana en de nieuwe figuur het Zwervertje. Voor deze figuren heeft ze ruim honderdvijftig verhalen bedacht en geïllustreerd, waarvan enkele in boekvorm zijn verschenen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Jord Neuteboom, Gert Boullart - De Natuurminnaar