Voous, K.H. - (M) Het beste Vogelboek

Schrijver:
Titel: (M) Het beste Vogelboek
Taal: Nederlands
Uitgever: Reader's Digest
Bijzonderheden: 2e bijgewerkte druk, Hardcover, 30 x 17 cm, illustraties zwart/wit en kleurenillustraties. Fraai geïllustreerd, 484pp, goed
Prijs: € 12,50
Verzendkosten: € 6,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het thema van de 83ste Boekenweek is Natuur. Van 10 tot en met 18 maart bloggen de Drentse boswachters over hun favoriete boek. Vandaag schrijft boswachter Corné Joziasse over hoe Het Beste Vogelboek bij hem de liefde voor de natuur aanwakkerde.

Fascinatie
Als jongetje logeerde ik vaak bij mijn grootouders op de boerderij. Een echt stadskind en erg nieuwsgierig naar al dat leven in en rond de boerderij. Gefascineerd zelfs door de in- en uitvliegende boerenzwaluwen in de koeienstal. En mezelf de vraag stellende: waar zijn deze vogels in de winter en waarom broeden ze in deze stal? In het voorjaar was het al dwalende door de weilanden de sport om de veldleeuweriken die hoog in de lucht zingen te spotten. Kleine stipjes en wat een geluid! Uiteindelijk zag ik hem. Dat het een mannetje was, leerde ik pas veel later uit een vogelboek. Zijn uiterste best doen om de arriverende vrouwtjes uit Afrika te imponeren en te verleiden tot het stichten van een gezin.

Verlanglijstje
Voor mijn tiende verjaardag had ik dan ook bovenaan mijn verlanglijstje het boek: Het Beste Vogelboek van Reader’s Digest staan! Prachtige tekeningen die ik voor het slapen gaan nog even bewonderde. En daarna viel ik vredig in slaap. Dromende van vogels met die prachtige namen als Circus Cyaneus (Blauwe kiekendief) of Gallinago gallinago. Watersnip. Prachtig toch?

De reiger in Het Beste Vogelboek
Over de balts, las ik, en de vogeltrek. Nu wist ik ook waar de boerenzwaluwen van mijn opa zich in de winter thuis voelen. Hoe doet zo’n vogeltje dat? De hele wereldbol over vliegen door weer en wind en zonder kompas? En dan ieder jaar weer op zelfde plek zijn nestje bouwend, bijna niet te bevatten.

Of die prachtig ijsvogel dan. Zo’n felgekleurde en opvallende vogel is toch een makkelijke prooi voor een roofvogel. Lastig denk je dan, want hij zit heel vaak open en bloot op takjes boven het water te turen naar een visje. En dan heb je geen tijd om op roofvogels te letten. Een makkie dus voor een roofvogel. Klopt! Maar wat blijkt, een ijsvogel is niet te vreten, zo smerig! Wat een tegenstelling met zijn mooi verenpak!

Vogelboek als bijbel
Ik begreep toen ook waarom de eieren van holenbroeders ronder zijn dan die van vogels die op de grond broeden. Heel simpel en fascinerend tegelijkertijd. Eieren die meer puntig zijn rollen niet te ver uit het nest. Voor eieren in holen is dat helemaal niet van belang. En termen als nestvlieders, wintergasten, stand- en trekvogel. Je begrijpt het al. Er ging een wereld voor me open. Het Beste Vogelboek was mijn bijbel in die jaren.

Liefde voor de natuur
Na school ging ik vaak het bos in, of naar het strand waar ik vlak achter woonde om vogels te spotten en dan op naam brengen aan de hand van de afbeeldingen in dit boek. ‘Ja, zo is het gekomen,’ hoor ik u al denken. Klopt. De liefde voor de natuur is hierdoor zeker aangewakkerd. Ik kijk nog wel eens terug in het boek. En dat gevoel en fascinatie van toen komt dan weer op. Sindsdien heb ik vele vogelboeken gezien en gelezen, maar dit boek blijf toch wel mijn favoriet.
Het boek wordt tegenwoordig niet meer uitgegeven, maar het is nog volop tweedehands verkrijgbaar. Ik ben benieuwd naar uw ervaringen!
Verder lezen

ASSELT uit Zutphen

particulier
Binnen 3 dagen krijgt u bericht van mij, als dat niet zo is kijk u dan in de SPAM van u mail.
Als u vragen heeft over het boek mag u altijd bellen
Met vriendelijk groet,
Boekwinkeltjes Asselt
Bert van Asselt
06-51955398

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Voous, K.H. - (M) Het beste Vogelboek Voous, K.H. - (M) Het beste Vogelboek Voous, K.H. - (M) Het beste Vogelboek

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij ASSELT

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met ASSELT
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en ASSELT een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van ASSELT vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • ASSELT kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.