Wennekes - Jezus Maria!

Schrijver:
Titel: Jezus Maria!
ISBN: 9789073978539
Uitgever: Uitgeverij Bas Lubberhuizen
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
ezus Maria!
Van het Reve, van het Violet en van de Dood
Wim Wennekes

Een van de grootste puzzels voor vriend en vijand van Gerard Kornelis van het Reve (Gerard Reve) is nog altijd diens bekering tot het rooms-katholieke geloof en diens verering van Maria. Is het allemaal scherts en luim, of heilige ernst?

Vanaf De Avonden tot aan Het Boek van Violet en Dood volgt Wim Wennekes in Jezus Maria! het spoor van Reve's gang naar het altaar, daarbij niet alleen gebruik makend van uitlatingen van de auteur zelf (in zijn literaire werk en in vraaggesprekken), maar ook van andere bronnen, zoals De kleine neurasthenicus, een zakboekje met adviezen voor zenuwlijders, waaraan Reve de titel voor Het Boek van Violet en Dood ontleende. De voornaamste conclusies van deze speurtocht zijn dat Reve door zijn tobberige en zwaarmoedige aard in de armen van Maria, Troosteres der Bedroefden, is gedreven en dat zijn bekering tot het katholicisme moet worden beschouwd als een voor hemzelf hoogst serieuze zaak, al wijken zijn opvattingen nog zo af van de roomse dogma's. Als een rode draad loopt door Jezus Maria! de ontstaansgeschiedenis van Het Boek van Violet en Dood, een boek dat Gerard Reve de afgelopen vijfendertig jaar talloze malen aankondigde als het boek dat alle boeken overbodig zou maken.

Net als in de boeken van Reve zelf komt in Jezus Maria! niet één normaal mens voor, maar hoe bizar de inhoud ook mag lijken, de aangedragen gegevens en volkomen nieuwe interpretatie van zijn werk zullen vriend en vijand van de schrijver op minst verrassen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wennekes - Jezus Maria!