Arundhati Roy - The Ministry of Utmost Happiness

Schrijver:
Titel: The Ministry of Utmost Happiness
ISBN: 9780670089635
Uitgever: Penguin Hamish Hamilton
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 14,50
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
The Ministry of Utmost Happiness is een roman geschreven door Arundhati Roy. Het boek vertelt het verhaal van verschillende personages die met elkaar verbonden zijn door hun zoektocht naar geluk te midden van de complexe en turbulente politieke en sociale omstandigheden in India.

Het verhaal begint met het leven van Anjum, een transgender vrouw die in een begraafplaats in Delhi woont. Ze heeft haar eigen gemeenschap opgebouwd in de graftombes en probeert haar eigen plek te vinden in de samenleving. Terwijl ze worstelt met haar identiteit en verlangens, ontmoet ze Tilo, een vrouw die betrokken is bij politieke activiteiten en protesten.

Het verhaal neemt de lezer mee door verschillende decennia en locaties, waarbij het politieke landschap van India en de strijd voor onafhankelijkheid van Kashmir centraal staan. Roy weeft historische gebeurtenissen en politieke conflicten in het verhaal, waardoor de lezer een dieper inzicht krijgt in de complexiteit van de Indiase samenleving.

Naast Anjum en Tilo zijn er nog andere personages die een belangrijke rol spelen in het verhaal, zoals Musa, een jonge man uit Kashmir die betrokken raakt bij de gewapende strijd voor onafhankelijkheid, en Tilottama, een voormalige studentenactivist die worstelt met haar idealen en persoonlijke relaties.

Het boek behandelt verschillende thema's, waaronder genderidentiteit, politiek activisme, religieus fundamentalisme en de zoektocht naar identiteit en geluk. Roy's schrijfstijl is poëtisch en beeldend, waardoor de lezer wordt meegesleept in de levendige en kleurrijke wereld die ze creëert.

The Ministry of Utmost Happiness is een ambitieuze en meeslepende roman die de complexiteit van de Indiase samenleving en de menselijke ervaring onderzoekt. Het boek biedt een diepgaande kijk op de politieke en sociale realiteit van India, terwijl het tegelijkertijd de persoonlijke verhalen van de personages verkent. Met haar kenmerkende schrijfstijl en diepgaande inzichten weet Arundhati Roy de lezer te raken en aan het denken te zetten.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.