Damsma - Familieband

Schrijver:
Titel: Familieband
ISBN: 9789021534893
Uitgever: Vbk Media
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Als thema van de Boekenweek 1999 is gekozen: Familiealbum, met de nadruk op de relatie tussen ouders en kinderen. Nauw aansluitend bij dit thema schreef de historicus Dirk Damsma het boek Familieband over de geschiedenis van het gezin in Nederland, vanaf het midden van de 16e eeuw tot nu.

'Kinderen zijn hinderen,' schreef vader Cats in de 17e eeuw, terwijl hij tegelijkertijd zijn lezers tal van aardige adviezen gaf voor - ook toen voorkomende - opvoedingsproblemen. Het tekent de dubbelzinnige manier waarop volwassenen met kinderen omgaan: aan de ene kant ervaren ze de druk van een grote verantwoordelijkheid, aan de andere kant houden ze van hun 'eigen vlees en bloed'. Met name het gezin was en is de plaats waar de omgang tussen volwassenen en kinderen gestalte krijgt. De wijze van grootbrengen is in de loop der eeuwen nogal veranderd.

In Familieband laat de auteur zien hoe die opvoedingsfunctie het karakter van het gezin heeft bepaald. Opvallend is hoe zich in Nederland al vroeg een modern gezinspatroon ontwikkelde. Dat uitte zich bijvoorbeeld in het kleiner worden van de gezinnen, zodat ouders meer zorg aan hun kinderen konden besteden. Vriendschap, liefde en huiselijkheid golden al vroeg als grondslagen voor een gelukkig huwelijks- en gezinsleven. In hoeverre die idealen te rijmen vallen met de 'sorge, smart en arbeyt' verbonden aan het opvoeden van kinderen, is een vraag die ook menig ouder van nu bezighoudt.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Damsma - Familieband