Pinokkio

Schrijver:
Titel: Pinokkio
ISBN: 9789074777445
Uitgever: Agora Uitgeverscentrum
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 3,95
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Pinokkio is een klassiek kinderboek geschreven door de Italiaanse auteur Carlo Collodi. Het verhaal volgt de avonturen van een houten marionet genaamd Pinokkio, die tot leven komt en probeert een echte jongen te worden.

Het boek begint met de timmerman Gepetto, die een stuk hout vindt en besluit er een marionet van te maken. Zodra Gepetto klaar is met het snijden van de marionet, gebeurt er iets magisch: de marionet begint te praten en te bewegen. Gepetto noemt hem Pinokkio en behandelt hem als zijn eigen zoon.

Pinokkio is echter een ondeugende en ongehoorzame marionet. Hij wordt vaak verleid door slechte invloeden en raakt betrokken bij allerlei problemen. Telkens wanneer Pinokkio liegt, groeit zijn neus, wat een visuele weergave is van zijn leugens. Hij wordt ook vaak verleid door de sluwe vos en de sluwe kat, die hem proberen te bedriegen en zijn geld af te nemen.

Gedurende het verhaal ontmoet Pinokkio verschillende personages, zoals de Blauwe Fee, de Krekel en de Goede Fee. Deze personages proberen Pinokkio te helpen en hem te leren hoe hij een goed en eerlijk persoon kan worden. Ze waarschuwen hem voor de gevolgen van zijn slechte gedrag en moedigen hem aan om de juiste keuzes te maken.

Pinokkio maakt echter steeds weer dezelfde fouten en belandt in steeds gevaarlijkere situaties. Hij wordt ontvoerd door een circusdirecteur, belandt in de buik van een walvis en wordt zelfs bijna verbrand in een oven. Maar uiteindelijk leert Pinokkio zijn les en verandert hij in een echte jongen.

Het boek Pinokkio is een verhaal over de kracht van moraliteit en de gevolgen van slecht gedrag. Het laat zien dat leugens en ondeugendheid uiteindelijk tot problemen leiden, maar dat eerlijkheid en goedheid beloond worden. Het is een tijdloos verhaal dat kinderen leert over de waarde van integriteit en de gevolgen van hun acties.

Pinokkio is een boek dat zowel kinderen als volwassenen zal aanspreken. Het is een avontuurlijk verhaal vol fantasie en magie, maar heeft ook een belangrijke boodschap. Het is een klassieker die al vele generaties heeft geboeid en blijft een geliefd verhaal dat de tand des tijds heeft doorstaan.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.