Diversen - Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken

Schrijver:
Titel: Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken
ISBN: 9789023239567
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 4,75
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken 1e druk is een boek van Diversen uitgegeven bij Gorcum B.V., Koninklijke van. ISBN 9789023239567

Leven met een chronische aandoening trekt een zware wissel op de kwaliteit van leven en het aanpassingsvermogen van zieken. Gezondheidszorg en samenleving zijn nog altijd onvoldoende toegerust om met deze problematiek om te gaan. Het onderzoeks programma Zorg, Opvang en Begeleiding van chronisch zieken van ZonMw heeft om die reden wetenschappelijk onderzoek gestimuleerd naar verbetering van de kwaliteit van leven en kwaliteit van zorg.

Een weerslag van de resultaten van dit onderzoek is terug te vinden in Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken. Er is aandacht voor de zorg in de volle breedte: psychosociale en medische zorg, geestelijke gezondheidszorg, thuiszorg, verpleeghuis- en mantelzorg.
In het eerste deel staat het psychosociaal functioneren van chronisch zieken centraal. Daarbij komen vragen aan de orde als: voor welke moeilijkheden komen chronisch zieken te staan? Welke effecten hebben psychosociale interventies? De antwoorden op deze vragen zijn van belang voor de verdere ontwikkeling van ziekteoverstijgende zorgprogramma s en voor de integratie van psychosociale begeleiding in de reguliere zorg.
De vaak ingewikkelde zorgtrajecten die chronisch zieken doorlopen, staan centraal in het tweede deel. In hoeverre is het zorggebruik afgestemd op de behoeften van chronisch zieken? Welke problemen ondervinden mantelzorgers? Bij de inrichting van de chronische zorg, maar ook bij de overgang van een vraaggestuurd naar een aanbodgestuurd zorgsysteem spelen dergelijke vragen een belangrijke rol.

Onderzoek en praktijk vormen vaak twee werelden. Onderzoeksresultaten zijn niet altijd implementeerbaar en de implementatie wordt bemoeilijkt door barri res in de zorgpraktijk en het beleid. Deze vertaalslag naar de praktijk is de uitdaging die dit boek toevoegt aan de resultaten van het onderzoek.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Diversen - Zorg, opvang en begeleiding van chronisch zieken