Harry Hummels - Een Aandeel In Maatschappelijke Ontwikkeling

Schrijver:
Titel: Een Aandeel In Maatschappelijke Ontwikkeling
ISBN: 9789023245100
Uitgever: Gorcum B.V., Koninklijke van
Bijzonderheden: Conditie: Goed
Prijs: € 6,80
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'?It?s all about bucks, kid. The rest is conversation.?
Deze onvergetelijke uitspraak van Michael Douglas in de film Wall Street echoot meer dan twintig jaar later na, als we de puinhopen overzien van de derde majeure crisis sinds het verschijnen van de film. Wall Street beschrijft de (morele) crisis van het Amerikaanse aandeelhouderskapitalisme in de jaren tachtig waarin mensen als Michael Milken, Ivan Boesky, of John Gutfreund historie schreven.
Hoewel er een kern van waarheid lijkt te zitten in de nuchtere observatie van Douglas, worden we telkens weer met de neus op de feiten gedrukt als we zijn motto al te enthousiast volgen. Waar geld de ?nige taal is, is het wachten op de volgende maatschappelijke en economische catastrofe slechts een kwestie tijd.

Dit boek gaat over geld. Maar het gaat ook over de conversatie, met als gespreksonderwerp missiegerelateerd investeren. Dat staat voor ?het gebruik van financi?le instrumenten ter bevordering van het realiseren van de missie van een instelling?. De focus is daarbij gericht op charitatieve instellingen, voor wie het beheer van hun vermogen een instrument is in het realiseren van hun doeleinden. Daar valt nog wel iets op af te dingen, aldus Harvard Business School hoogleraar Michael Porter. In woorden die aan duidelijkheid niets te wensen overlaten verwijt hij de instellingen miljarden te vermorsen.

Tegen de achtergrond van de discussie over de doeltreffendheid en de doelmatigheid van de charitatieve sector, schetst dit boek een nieuwe ontwikkeling: de opkomst van missiegerelateerde investeringen. Aan de hand van talrijke voorbeelden laat Harry Hummels, commercieel directeur bij SNS Asset Management en hoogleraar aan Maastricht University, zien dat de weg open ligt voor charitatieve instellingen om missiegerelateerd te investeren. De stelling die hij in dit boek verdedigt is helder: missiegerelateerd investeren kan, mag en vindt ook al plaats. De charitatieve instellingen zijn nu aan zet.

De opbrengst van dit boek wordt ge?nvesteerd in de Bharat Integrated Social Welfare Agency en komt ten goede aan het werk van BISWA op het terrein van sanitatie.'
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harry Hummels - Een Aandeel In Maatschappelijke Ontwikkeling