Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Aart Visser - Visser, Aart-Het verscholen dorp

Schrijver:
Titel: Visser, Aart-Het verscholen dorp
ISBN: 9789082166408
Uitgever:
Bijzonderheden: Het verscholen dorp van Aart Visser vertelt over verzet en onderduikers op de Veluwe, vooral over het verscholen dorp tussen Nunspeet en Vierhouten.  In het Verscholen Dorp, gelegen aan de Pas-Opweg nabij Vierhouten en Nunspeet, waren in de perio...
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Het verscholen dorp van Aart Visser vertelt over verzet en onderduikers op de Veluwe, vooral over het verscholen dorp tussen Nunspeet en Vierhouten. 
In het Verscholen Dorp, gelegen aan de Pas-Opweg nabij Vierhouten en Nunspeet, waren in de periode van juni 1943 tot eind oktober 1944 gemiddeld zo’n tachtig tot negentig onderduikers in een negental hutten ondergebracht. Niet alleen Nederlanders die onderdoken voor de bezetter of zich onttrokken aan de Arbeitsdienst in Nazi-Duitsland, maar ook boven Nederland neergeschoten Britse en Amerikaanse vliegers vonden hier soms onderdak.
Auteur Aart Visser wist de afgelopen jaren veel nieuwe informatie te verzamelen over de lotgevallen van de onderduikers en degenen die waren betrokkenen bij het verzet in deze regio, hetgeen hij op een boeiende wijze heeft verwoord.
in deze negende uitgebreide en herziene druk van zijn in 1984 verschenen boek. Nieuw zijn o.m. de verhalen over de afschuwelijke dood van de Nunspeetse verzetsman Dirk Vierhout, net als het ontslag van H.M. Martens, de toenmalige burgemeester van Ermelo en de rol van Andries Lenstra, die bekend staat als één van de leiders van het Pas-Opkamp. Nieuw zijn ook de gedichten van Marius Schouten over de oorlog, die in deze met vele zwart-wit foto’s geïllustreerde uitgave zijn opgenomen.
Het verhaal over het Veluwse onderduikerskamp is en blijft de moeite waard om ook na zeventig jaar te blijven vertellen..
Verder lezen

Boekenstek uit Goudswaard

zakelijk

Logo Boekenstek

Onze verzendkosten bedragen € 3,50 per bestelling (binnen Nederland). Bij bestellingen boven de € 50,- betaalt u geen verzendkosten. Zie voor meer informatie www.boekenstek.nl.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Aart Visser - Visser, Aart-Het verscholen dorp