Lex Boon - Ananas

Schrijver:
Titel: Ananas
ISBN: 9789029092364
Uitgever: J.M. Meulenhoff
Bijzonderheden: Als nieuw
Prijs: € 3,50
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
'Meesterlijk boek, met wonderlijk veel plezier gelezen.’ DWDD

Vlak voordat zijn vriendin hem verlaat, krijgt journalist Lex Boon een afscheidscadeau: een ananasplant van IKEA. Al snel raakt hij gefascineerd door de vrucht, die een geschiedenis heeft die teruggaat tot Columbus. Als hij in de krant leest dat boze ananasboeren in Thailand hun oogst op de snelweg dumpen, stapt hij in het vliegtuig om de zaak grondig te onderzoeken. Wat volgt, is een wereldwijde zoektocht naar ananasverhalen.

Zo vindt Boon de uitvinder van de pizza Hawaï, gaat hij op zoek naar het ananaslaboratorium waar de ‘extra zoete ananas’ werd gecreëerd, belandt hij in een achttiende-eeuws Schots ananaskasteel en is hij te gast op een ananascongres in Costa Rica. En het liefdesverdriet? Dat ebt na de vele reizen, opzienbarende avonturen en tal van onverwachte ontmoetingen langzaam weg.


De pers over Lex Boon

‘Boons stijl, geestig en speels, maar op een prettige manier ook nuchter, doet denken aan het werk van Bill Bryson.’ NRC Handelsblad

‘Ik wist niet dat non-fictie over ananas zo’n pageturner kan opleveren. […]Geef de thermostaat een flinke slinger, neem er een stuk ananas bij, sla dit boek open en de zon begint te schijnen.’ de Volkskrant

‘Schitterend verhaal, schitterende man, schitterend boek.’ Het Parool

‘Een medicijn tegen liefdesverdriet.’ Trouw
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.