M.M.Y. de Klerk - Zorg en wonen voor kwetsbare ouderen

Schrijver:
Titel: Zorg en wonen voor kwetsbare ouderen
ISBN: 9789037701562
Uitgever: Sociaal en Cultureel Planbureau
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 8,10
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
'De ouderdom komt met gebreken,' is een veelgehoord gezegde, dat echter lang niet altijd opgaat. In deze Rapportage ouderen wordt nagegaan welke ouderen kwetsbaar zijn. Dat zijn bijvoorbeeld alleenstaande ouderen met veel lichamelijke beperkingen. Zij krijgen weinig ondersteuning uit hun directe omgeving.
Welke ouderen maken gebruik van zorg of wonen in bijzondere huisvesting? Veel ouderen verblijven in een doorsnee woning en stellen het zonder zorg. Opvallend is dat veel kwetsbare ouderen geen zorg krijgen of in een voor hen ongeschikte woning wonen.
Wanneer ouderen veel beperkingen hebben, neemt de kans op een opname in een tehuis toe. Voor sommige ouderen is een zelfstandige woonvorm waarin ook zorg wordt geboden een alternatief. De woonzorgcomplexen zijn hiervan een voorbeeld. In dit rapport komt aan bod voor welke ouderen er alternatieven zijn voor een tehuisopname.
De Rapportage ouderen 2004 is de zesde in de reeks ouderenrapportages die het Sociaal en Cultureel Planbureau vervaardigt op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Deze rapportage is tot stand gekomen in samenwerking met de Longitudinal Aging Study Amsterdam (LASA) van de Vrije Universiteit te Amsterdam.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

M.M.Y. de Klerk - Zorg en wonen voor kwetsbare ouderen