Dick Au - Back to Nature. Gids voor Discus.

Schrijver:
Titel: Back to Nature. Gids voor Discus.
ISBN: 9789080018198
Taal: Nederlands
Uitgever: Verduyn Cichlids
Bijzonderheden: 1998, Hardcover Gebonden gelamineerd.
Prijs: € 10,00
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
In een korte inleiding schildert de auteur de toeneming van onze kennis betreffende het kweken van discusvissen in de laatste vijftig jaar. In het eerste hoofdstuk schets hij daarna de huidige discusaquaristiek met zijn keur aan kleurvarianten, het gemak waarmee je aan goede kweekstellen en informatie kunt komen. In het tweede hoofdstuk wordt ingegaan op de natuurlijke biotoop en wat er zoal komt kijken bij de imitatie daarvan in aquariumsystemen. Het derde hoofdstuk is gewijd aan selectie en opfok. De nadruk ligt op de aanschaf van goede kweekstellen. Het volgende hoofdstuk gaat eerst over het voer. Onder het kopje welzijn worden daarna visziekten besproken. Dit inclusief diagnostiek en medicatie. Hoofdstuk 5 behandelt de kweek. Vervolgens wordt ingegaan op het wonder van de verschillende gekweekte kleurvariaties, dankzij een volgens de a uteur in Thailand vermoedelijk met hormonen geforceerde mutant met dominante kleurvererving, de 'Pigeon Blood'. Het ideeëngoed van de auteur is Amerikaans. Lang niet al zijn ideeën worden ook gedragen door Nederlandse aquaristische opvattingen betreffende welzijn van vissen en kweekvormen. Met name de ontwikkeling van de gekweekte kleurvarianten wordt met gemengde gevoelens gevolgd. De auteur staat min of meer steriele aquaria voor, zonder planten, omdat deze niet goed tegen medicijnen kunnen en omdat deze de verwijdering van restanten runderhart uit het aquarium belemmeren. Daarbij adviseert hij om 8 tot 10 volwassen dieren in 150 liter water te huisvesten. Deze adviezen zijn ook meteen het belangrijkste bezwaar tegen het boek. Voor een echte discusliefhebber, die daar doorheen weet te prikken, is het echter een zeer fraai boek vol met waardevolle informatie over kweek en opfok. Daarom toch een aanwinst voor de Nederlandse aquaristiek.
Formaat: 24,5 x 17,5 cm, 128 pagina's, 284 kleurenfoto's.
In zeer goede staat.
Verder lezen

Boekenvaria uit Beverwijk

particulier
Boeken worden zorgvuldig verpakt en uitsluitend verzonden volgens geldende POSTNL tarieven.
Voor verzending naar het buitenland worden andere tarieven gehanteerd.
PayPal toegestaan.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dick Au - Back to Nature. Gids voor Discus. Dick Au - Back to Nature. Gids voor Discus. Dick Au - Back to Nature. Gids voor Discus.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Boekenvaria

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Boekenvaria
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Boekenvaria een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Boekenvaria vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Boekenvaria kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.