J.H. van der Steen - De Padvinderij in oude ansichten

Schrijver:
Titel: De Padvinderij in oude ansichten
ISBN: 9789028800342
Uitgever: Europese Bibliotheek,
Bijzonderheden: Goed - Randjes kaft en wat vergeeld.
Prijs: € 4,00
Verzendkosten: € 6,50 (binnen Nederland)
Meer info:
Weinig verenigingen hebben zo'n interessante geschiedenis als de padvinderij. Hoewle het in Engeland oorspronkelijk was ontstaan als programma om in bestaande verenigingen toe te passen, ontwikkelde het zich spontaan en volkomen onverwacht tot een zelfstandige beweging. Bovendien ging die ontwikkeling verbazingwekkend snel en al vlug verschenen er ook buiten Engeland vele padvindersgroepen, vaak gewoon als opzet van de jongens zelf. Zo was het ook in Nederland, waar we in 1910 de eerste patrouille aantreffen. Het was letterlijk en figuurlijk kinderwerk en dat bleef het gedurende enkele jaren. We bedoelen hiermee niets denigrerends maar we halen het hoofdzakelijk aan omdat ten eerste weinig succesvolle - vormen van jeugdwerk zo spontaan zijn gestart en ten tweede omdat hierin voor ons een groot probleem lag. Jongens die zelf een clubje oprichten, leggen hun bezigheden niet vast voor het nageslacht in de vorm van foto's en aantekeningen. Dat we er toch in geslaagd zijn u een grote serie
Verder lezen

Books4Life Tilburg uit Tilburg

zakelijk

Logo Books4Life Tilburg

Books 4 Life exploiteert winkels in tweedehands boeken voor het goede doel, gerund door vrijwilligers. Books 4 Life heeft vestigingen in Amsterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen, Tilburg en Utrecht. En in Oostenrijk in Graz en Wenen.
Meer informatie vindt u op www.books4lifetilburg.nl. Op deze site staat beschreven welke goede doelen Books 4 Life Tilburg steunt. Ook kunt u er lezen hoe u boeken kunt schenken en kopen en hoe u vrijwilliger of sponsor kunt worden.
e-mailadres: info@books4lifetilburg.nl
telefoon: 013-4663680
bezoekadres winkel:
Gebouw C, Kamer 045
op de Universiteit van Tilburg,
Warandelaan 2,
5037 AB Tilburg
Verder lezen

De verkoper zal binnen 4 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.