van Tilburg, Kees - From Marcus Aurelius to Kim Jong-il. The st

Schrijver:
Titel: From Marcus Aurelius to Kim Jong-il. The story of equestrian statues throughout the ages.
ISBN: 9789082636710
Taal: Engels
Uitgever: Kees van Tilburg,
Bijzonderheden: 2017, hardcover met stofomslag, 424 pp. Beperkte oplage van 240 ex. door de auteur gesigneerd en genummerd.. Prima conditie
Prijs: € 75,00
Verzendkosten: € 4,15 (binnen Nederland)
Meer info:
De laatste serieuze poging om alle ruiterstandbeelden van de wereld in kaart te brengen dateert uit 1899. 118 jaar later, in 2017, verscheen From Marcus Aurelius to Kim Jung-il door Kees van Tilburg, een prachtig 424 bladzijden tellend boek met meer dan 700 unieke foto’s. Om dit boek samen te stellen reisde de schrijver gedurende vele jaren de wereld rond. Het resultaat: het verhaal van het ruiterstandbeeld door de eeuwen heen en het tot op heden meest complete overzicht van deze beelden. Geen droge opsomming, want de beelden zijn in hun historische context geplaatst. Of het beeld nu in Japan staat, in Chili, Frankrijk of Mongolië, de schrijver geeft, waar nodig om het beeld te kunnen ‘plaatsen’, een beknopte geschiedenis van het land.
Het boek bevat een overzicht van de kunststromingen die in de beelden te herkennen zijn. Het verhaalt van de vele obstakels die de makers van de beelden in de loop der eeuwen op hun pad tegenkwamen. Het boek geeft antwoord op vragen als: waar staan de mooiste beelden, waar de grootste, welke mannen en vrouwen zijn het vaakst afgebeeld en wie waren de beroemdste beeldhouwers? De schrijver toont aan dat het ruiterstandbeeld allesbehalve uit de tijd is. Ook de dictator van vandaag laat zich nog graag vereeuwigen op een paard. Maar wat is eeuwig? Vele beelden overleefden de revoluties, de oorlogen of het uitroepen van de onafhankelijkheid niet. Of het nu om Wilhelm I ging of om Saddam Hussein, om Napoleon of om Franco. Hoe om te gaan met onze geschiedenis? Op al deze vragen geeft het boek een antwoord. Vele nooit eerder gepubliceerde statistische gegevens maken het beeld compleet. Voor liefhebbers van kunst, geschiedenis en paarden een uniek boekwerk dat in een beperkte oplage door de schrijver in eigen beheer is uitgebracht.
Verder lezen

Hic Sunt Leones uit Dokkum

particulier

Logo Hic Sunt Leones

verzendkosten met DHL:
€ 4,15 naar DHL afhaallocatie
€ 6,15 naar huisadres

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

van Tilburg, Kees - From Marcus Aurelius to Kim Jong-il. The story of equestrian statues throughout the ages.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Hic Sunt Leones

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Hic Sunt Leones
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Hic Sunt Leones een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Hic Sunt Leones vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Hic Sunt Leones kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.