Henk de Weerd - Spielerei

Schrijver:
Titel: Spielerei
ISBN: 9789029556286
Uitgever: de Arbeiderspers
Bijzonderheden: Conditie: Als nieuw
Prijs: € 11,40
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
In 'Spielerei' geeft Henk de Weerd een antwoord op de vraag hoe een mens moet leven in een tijd waarin niemand nog weet wat te geloven, wie te vertrouwen is en hoe het verder moet.
Nu de vooruitgang als een bulderende snelweg langs onze voordeur loopt, worden velen bevangen door de vrees dat ze niet op tijd de auto uit de garage kunnen halen om zich in de file te voegen. Ook al wordt de natuur in een steeds sneller tempo vernietigd en groeien de maatschappelijke problemen ons ver boven het hoofd, zij blijven geloven dat het allemaal wel goed komt. Dat geloof vormt de kern van het begrip 'vooruitgang'.
Op de dag dat Marx besloot zijn aanvallen te gaan richten op de kern van de burgerlijke maatschappij, de economie, liep hij in een val waar hij, en alle socialisten na hem, nooit meer uit gekomen zijn: de gedachte dat de economie de sleutel is tot maatschappijverandering. De maatschappij wordt echter niet bestuurd vanuit de economie, maar vanuit de spelregels die elke cultuur vorm en richting geven. Deze spelregels zijn veranderbaar, ook al zijn ze nog zo stevig gegrondvest.
De noodzakelijke verandering van de maatschappij kan alleen het werk zijn van de gezamenlijke individuen. Alleen zo kunnen we een overwinning behalen.

Henk de Weerd (Winschoten, 1956) is de eerste die in Nederland promoveerde op Walter Benjamin, de esoterische, maar toch zo op het dagelijks leven gerichte Duits-joodse filosoof. Net als Benjamin is het hem niet gelukt binnen het academisch milieu een plaatsje te veroveren. Wie dit boek leest begrijpt waarom.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Henk de Weerd - Spielerei