Charles Lewinsky - Het lot van de familie Meijer - Charles Lewi

Schrijver:
Titel: Het lot van de familie Meijer - Charles Lewinsky
ISBN: 9789044983333
Uitgever:
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 15,04
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Het boek 'Het lot van de familie Meijer' is een historische roman geschreven door Charles Lewinsky. Het verhaal speelt zich af in het begin van de 20e eeuw en volgt de levens van de Joodse familie Meijer, die in een klein dorpje in Zwitserland woont.

Het boek begint met de introductie van de patriarch van de familie, Jakob Meijer, een succesvolle zakenman die een textielfabriek runt. Hij is een harde werker en heeft grote ambities voor zijn familie. Jakob is getrouwd met Jettchen, een liefdevolle vrouw die hem steunt in zijn ondernemingen. Samen hebben ze vier kinderen: Jakob jr., Sali, Paul en Hedwig.

Het verhaal ontvouwt zich door de ogen van verschillende familieleden en andere personages die met de familie Meijer verbonden zijn. Het boek beschrijft de ups en downs van de familie, hun persoonlijke strijd en de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd in een tijd van politieke onrust en antisemitisme.

Naarmate de jaren verstrijken, groeit de textielfabriek van de familie Meijer uit tot een bloeiend bedrijf. Maar met het succes komen ook de problemen. De familie wordt geconfronteerd met jaloezie, verraad en intriges. Bovendien begint het antisemitisme in Zwitserland toe te nemen, wat de familie Meijer in gevaar brengt.

Terwijl de Tweede Wereldoorlog nadert, worden de Meijers gedwongen om keuzes te maken die hun leven voorgoed zullen veranderen. Sommige familieleden besluiten te emigreren naar Amerika, terwijl anderen ervoor kiezen om in Zwitserland te blijven en de confrontatie met de nazi's aan te gaan.

'Het lot van de familie Meijer' is een meeslepende roman die de lezer meeneemt op een emotionele reis door de geschiedenis. Het boek belicht niet alleen de persoonlijke verhalen van de familieleden, maar werpt ook een licht op de bredere thema's van identiteit, loyaliteit en de impact van politieke gebeurtenissen op het dagelijks leven.

Charles Lewinsky slaagt erin om de complexiteit van de personages en hun onderlinge relaties op een indringende manier weer te geven. Zijn levendige en gedetailleerde schrijfstijl zorgt ervoor dat de lezer zich volledig kan inleven in de wereld van de familie Meijer.

Al met al is 'Het lot van de familie Meijer' een meeslepende en ontroerende roman die de lezer niet onberoerd zal laten. Het boek biedt een diepgaand inzicht in de menselijke veerkracht en de kracht van familiebanden, zelfs in de moeilijkste tijden.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.