A. Tisma - Het boek blam

Schrijver:
Titel: Het boek blam
ISBN: 9789029079662
Uitgever: Samenw. Uitgeverijen Meulenhoff Boekerij
Bijzonderheden: Conditie: Redelijk
Prijs: € 15,35
Verzendkosten: € 2,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Miroslav Blam wandelt door de lege straten van Novi Sad. De oorlog is weliswaar voorbij, maar Blam voelt hem nog altijd door de straten van zijn stad rondspoken. Hij denkt terug aan Aaron Grun, de gebochelde horlogemaker; Eduard Fiker, een lampenverkoper; Jakob Mentele, een fornuismonteur; Arthur Spitzer, kruidenier, amateurvoetballer; en Sandor Vertes, een communistische advocaat. Ze staan Blam nog helder voor ogen – niet langer als mensen, maar als geesten. Net als Blams familie en zijn beste vriend kwamen ze om in de beruchte Novi Sad-razzia in januari 1942. Blam bleef in leven. Hij heeft geen wraak nodig, geen vergelding. Hij leidt het leven van een toeschouwer, dat des te gruwelijker is door de helderheid waarmee hij het verleden om zich heen ziet. Terwijl de silhouetten van de doden aan hem voorbijtrekken, leggen ze langzaam steeds meer beslag op het leven van Blam.
Het boek blam, dat deel uitmaakt van wat Tišma zijn holocaustpentateuch noemt, is een aangrijpende roman over verlies en de greep die het verleden op ons uit kan oefenen.
Verder lezen

boekenbalie uit Rotterdam

zakelijk

Logo boekenbalie

Als u op één van onze aanbiedingen klikt dan opent de aanbieding in onze webshop waar u het boek kan bestellen en afrekenen. Het is niet mogelijk boeken af te halen.
- Meer dan 500.000 boeken op voorraad in ons magazijn in Rotterdam.
- Op werkdagen voor 15:00 besteld, dezelfde dag verzonden.
- Stevig verpakt
- Verzendkosten €2,95. Gratis verzenden vanaf 40 euro of 4 boeken
- We verzenden ook naar België. Zendingen naar België kunnen er enkele dagen over doen.
- Alle boeken zijn met zorg gecontroleerd
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

A. Tisma - Het boek blam