Marc G.M. van Roosmalen - Tropenkolder. Belevenissen in de jung

Schrijver:
Titel: Tropenkolder. Belevenissen in de jungle van een Held van de planeet
ISBN: 9789035135550
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker, 2010
Bijzonderheden: softcover in uitstekende conditie, 312 pag., i
Prijs: € 4,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hoe kon het gebeuren dat een van de meest vooraanstaande primatologen en een door Time Magazine uitgeroepen 'Hero for the Planet' in Brazilië in de cel belandde wegens biopiraterij? Lees in dit boek het verhaal van Marc van Roosmalen, natuurvorser en ontdekker/beschrijver van nieuwe diersoorten in de groene longen van de wereld: Amazonia. Van Roosmalen beschrijft zijn tropenjaren met veel oog voor detail, waardoor hij niet alleen uitgebreid inzicht geeft in zijn professionele carrière en de daarmee gepaard gaande rivaliteit, maar ook laat zien hoe (inter)nationale belangen een voorvechter en beschermer van de originele bewoners en de unieke flora en fauna van Amazonia op velerlei manieren het werken onmogelijk maakten. Corruptie, bedreiging, vernieling, mishandeling en het afslachten van zijn geliefde dieren zijn middelen die niet worden geschuwd. Maak met de bewonderde, maar ook verguisde en omstreden Van Roosmalen een avontuurlijke tocht door zíjn Brazilië, en word deelgenoot van de vele geheimen van Amazonia.

Marc van Roosmalen is een van de beroemdste primatologen ter wereld. Hij woont al twintig jaar in Brazilië, waar hij uitgebreid onderzoek doet in het Amazonegebied. Hij ontdekte intussen vijf nieuwe apensoorten, maar ook andere dieren en bomen. In 2000 werd Van Roosmalen door Time Magazine uitgeroepen tot een van de ‘Heroes for the Planet’.

In juni 2007 werd hij door de Braziliaanse overheid opgepakt, omdat zijn opvanghuis voor aapjes niet geregistreerd was. De zaak trok wereldwijd veel aandacht. Sinds augustus is Van Roosmalen weer op vrije voeten, en werkt hij verder aan zijn grootse, persoonlijke visie op de natuur in het algemeen en op het Amazonegebied in het bijzonder: Blootvoets op het spoor.
Blootvoets op het spoor is een uniek boek, geschreven door een gedreven wetenschapper. Het beschrijft in detail zijn enorme veldkennis en zijn daarop gebaseerde hypothesen, theorieën en gedachten met betrekking tot evolutie, diergedrag, de geschiedenis van de menselijke bewoning van Zuid-Amerika, socio-biologie, de dynamiek van een neotropisch regenwoud, ecologie en natuurbescherming.
Blootvoets door de Amazone biedt een schat aan informatie, die hooguit bekend is bij een handvol inheemse medicijnmannen of shamanen. Van Roosmalen bewijst zich als toegewijd adept van planten, dieren, primaten, shamanen en andere schepsels uit het nog nauwelijks onderzochte, meest complexe ecosysteem op aarde: het grootse regenwoud van Amazonia.
Verder lezen

Stokroosboeken uit Zutphen

particulier

Logo Stokroosboeken

Mailtjes die via Boekwinkeltjes worden verzonden komen nog wel eens in de SPAM terecht. Controleer ook hier svp. Alle boeken worden zorgvuldig omschreven. Verzendtarief brievenbuspakjes Nederland per post.nl. (thans euro 3,95). Pakketpost wordt verzonden voor euro 6,25.
Voorheen Antiquariaat de Stokroos. 25 jaar ervaring, maar wegens pensionering nu als particulier nog steeds met boeken in de weer. Grote algemene voorraad van prima kwaliteit. Accent op boeken over planten, dieren en geschiedenis. Wij verzenden onze boeken dagelijks. De boeken worden verpakt in een bubbeltjesfolie enveloppe of in een doos(je).
Verder lezen

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Stokroosboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Stokroosboeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Stokroosboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Stokroosboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Stokroosboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.