Pausanias; Domenico Musti & Luigi Beschi (ed.) - Pausania - Gui

Schrijver:
Titel: Pausania - Guida della Grecia - Libro I L'Attica
ISBN: 9788804191049
Taal: Meertalig
Uitgever: Mandadori
Bijzonderheden: 1982, 1e druk; gebonden, stofomslag; plattegronden (zw/w), 584pp; i.z.g.s.
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Cercare "l'antica madre", ossia inseguire di monumento in monumento le tracce di quello splendore che la Grecia aveva conosciuto in età arcaica, classica ed ellenistica: questo era lo scopo del viaggio che Pausania, originario dell'Asia minore, intraprese intorno al 150 d.C. (dall'Attica sino alla Focide, attraverso il Peloponneso); e non diverso è l'approcio di ogni viaggiatore moderno che si accosti al mondo greco. Questa è la ragione del fascino della "Guida della Grecia" per chiunque progetti di muovere alla ricerca della Grecia perduta, con un viaggio reale e immaginario, affidandosi alla scrittura evocativa di Pausania. Preceduto da due ampie introduzioni (all'opera nel suo complesso e alla storia del testo), il primo libro della "Guida" segue il viaggio di Pausania attraverso l'Attica e la Megaride, in un itinerario che ha come tappa fondamentale Atene. Edizione con testo a fronte.
Zoeken naar ‘de oermoeder’, dat wil zeggen, van monument tot monument de sporen najagen van de pracht die Griekenland in de archaïsche, klassieke en hellenistische tijd had gekend: dit was het doel van de reis die Pausanias, oorspronkelijk uit Klein-Azië, rond 150 na Christus ondernam. (van Attica tot Phocis, via de Peloponnesos); en de benadering van elke moderne reiziger die de Griekse wereld bereist, is niet anders. Daaraan ontleent deze "Griekenland Gids" voor iedereen die van plan is om door middel van een echte of denkbeeldige reis op zoek te gaan naar het verloren Griekenland, haar charme. Voorafgaand twee uitgebreide inleidingen (op het werk als geheel en op de geschiedenis van de tekstoverlevering). Dit eerste boek van de "Gids" bevat de reis van Pausanias door Attica en Megaris, in een route met Athene als fundamentele stop. De tekst in het Grieks is vergezeld van tekstkritisch commentaar en een Italiaanse vertaling gevolgd door een zeer uitgebreid notenapparaat.
Verder lezen

Livre Ouvert uit Gouda

particulier

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Livre Ouvert

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Livre Ouvert
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Livre Ouvert een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Livre Ouvert vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Livre Ouvert kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.