Duintjer, Manon - Zij denkt dus zij bestaat

Schrijver:
Titel: Zij denkt dus zij bestaat
ISBN: 9789026321320
Taal: Nederlands
Uitgever: Ambo - 1e druk 2008.
Bijzonderheden: Paperback, 190pp. - als nieuw ! ( ONGELEZEN )
Prijs: € 8,45
Verzendkosten: € 4,85 (binnen Nederland)
Meer info:
: over vrouwen, mannen en denken //

Denken vrouwen anders dan mannen? Bestaat er zoiets als een vrouwelijke filosofie? In Zij denkt dus zij bestaat laten vijftien filosofes vanuit hun ervaring, kennis en specialisatie hun licht schijnen over het denken van vrouwen.

Zo gaat Joke Hermsen in op het werk van onder anderen Carry van Bruggen, Virginia Woolf en Simone Weil. Daan Roovers pleit voor meer vrouwen in de filosofie. Désanne van Brederode vraagt zich af of vrouwelijke zelfkennis en de daarbijbehorende scrupules een verrijking of een belemmering voor het denken zijn. Marli Huijer verdiept zich in het mannelijk en vrouwelijk denken over tijd over tijd: waarom bijvoorbeeld laat Martin Heidegger de tijd laat beginnen bij de dood en Hannah Arendt bij de geboorte? En Hagar Peeters laat zich inspireren door een krantenbericht waarin gesteld werd dat dichteressen vaker zelfmoord plegen dan dichters.

Zij denkt dus zij bestaat is een bundel met prikkelende en verrassende essays van filosofes die op zeer uiteenlopende manieren met hun vak bezig zijn. //

Recensie(s) :
Denken vrouwen anders dan mannen en bestaat er zoiets als een vrouwelijke filosofie - de essays die hier zijn verzameld, moeten op deze vragen een antwoord geven. Vijftien vrouwelijke filosofen (onder wie Heleen Dupuis, Desanne van Brederode, Marli Huijer en Stine Jensen) benaderen het vrouwelijk denken elk vanuit hun eigen invalshoek. Ze zijn op heel uiteenlopende manieren met hun vak bezig en hun meningen over het vrouwelijk denken lopen uiteen. Wat overeenkomt, is de zichtbaarheid: de vrouwen in deze bundel dwingen bestaansrecht af voor de vrouwelijke kant in de filosofie door hun werk voor het voetlicht te brengen. In de inleiding stelt Nelleke Noordervliet dan ook dat de vrouwen zichzelf en het eigen vrouwelijke denken tot onderwerp moesten nemen om te bewijzen dat ze er mogen zijn. Dat is met deze bundel zeker gelukt. Geen eenvoudige, maar bijzonder interessante en prikkelende literatuur voor vrouwen en mannen die serieus in filosofie geïnteresseerd zijn.
Verder lezen

Liroboek uit Echt

zakelijk
* * O P G E L E T - B E S P A A R - P O R T O * *
In Nederland en België bij totaal bestellingen vanaf € 30.00 GEEN portokosten!
SNELLE LEVERING: NA BETALING BINNEN 2-3 DAGEN IN HUIS
U ontvangt van ons een bevestigingsmail van uw bestelling. Let op, deze kan in uw spambox terechtkomen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Liroboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Liroboek
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    AJJ Perriens Coupeuse
    Kamer van Koophandel nummer: 59558148
    NL001828124B97
  • Na uw bestelling ontvangen u en Liroboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Liroboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Liroboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.