Néret, Gilles - Gustav Klimt. 1862-1918.

Schrijver:
Titel: Gustav Klimt. 1862-1918.
Taal: Nederlands
Uitgever: Taschen (Keulen)
Bijzonderheden: 2010, 96pp., veel illustraties - zwartwit en kleur, hardcover, zo goed als nieuw
Prijs: € 999,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Uitgave van De Volkskrant - Moderne Meesters.

L E V E N EN W E R K
Gustav Klimt Klimt werd als zoon van een graveur op 14 Juli 1862 in Baumgarten geboren. In 1876 begon hij met schilderlessen van prof. Julius Victor Berger aan de School voor Toegepaste Kunsten in Wenen. Na het afronden van deze opleiding in 1883 stichtte hij in hetzelfde jaar de "Artist Company". Die bestond behalve hemzelf uit zijn broer Ernst Klimt en Francis Matsch bestond. De kunstenaars decoreerden onder andere het Weense Burgtheater.

In 1888 werd Klimt het Gouden Kruis van Verdienste verleend. In hetzelfde jaar reisde hij naar Krakau, Triëst, Venetië en München. Enkele jaren na de dood van zijn vader en broer Ernst Klimt richtte hij samen met Joseph Maria Olbrich en Josef Hoffmann de Wiener Secession op . Klimt trad een jaar later uit en richtte de Oostenrijkse Artists Association op, waarvan hij de voorzitter werd. In 1912 reisde hij naar Brussel, Londen en Florence. In 1907 werden door hem de eerste erotische tekeningen gepubliceerd. In 1909 beëindigde hij zijn "gouden periode". Hij overleed op 6 februari 1918 in Wenen. Zelfs op de drempel van de eeuw vertegenwoordigde hij het centrum van de Weense kunst. Hij verenigde de diverse richtingen van de internationale kunst-en creëerde een synthese van stijlen. Zijn laminaire stijl geeft de kijker een zeer sensuele en luxe indruk.

A C T U E E L
26 jan. 2024
Een schilderij van de Oostenrijkse kunstenaar Gustav Klimt is na bijna honderd jaar weer terecht. Het portret, dat ruim 49 miljoen waard is, was voor het laatst gezien in 1925. Het is onduidelijk waar het werk zich al die jaren heeft bevonden, schrijft BBC. Het is gevonden bij mensen uit Wenen. Via hun familie zou het portret sinds de jaren zestig in hun bezit zijn.

Tot 1925 was het schilderij in handen van de Joodse familie Lieser uit Oostenrijk. Het is een portret van een van de vrouwen uit deze familie. Volgens kenners gaat het hier niet om roofkunst en is de Klimt niet ontvreemd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De waarde wordt geschat op 54 miljoen dollar (bijna 50 miljoen euro). "Een schilderij zo zeldzaam en waardevol is al decennialang niet meer op de Europese kunstmarkt voorgekomen", laat een woordvoerder van veilinghuis Kinsky weten.

Het werk van Klimt wordt op 24 april geveild. Voor die tijd zal het portret worden tentoongesteld in onder meer Duitsland en China. Het schilderij Dame mit Fächer van Klimt leverde in juni nog 86 miljoen euro op bij een veiling in Europa. Dat is een recordbedrag.
Verder lezen

Biblos Boeken uit Zwolle

particulier

Logo Biblos Boeken

BELANGRIJKE MEDEDELING - Van 24 april t/m 6 mei kan uw bestelling of vraag niet worden verwerkt. Ingekomen bestellingen en vragen zal ik na 6 mei zo spoedig afhandelen. Dank u voor uw begrip.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Néret, Gilles - Gustav Klimt. 1862-1918. Néret, Gilles - Gustav Klimt. 1862-1918.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Biblos Boeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Biblos Boeken
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Biblos Boeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Biblos Boeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Biblos Boeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.